Fă rai din ce ai! Proiect de suflet la Școala Gimnazială Nr. 2 Bistrița Bârgăului
Într-o frumoasă zi de toamnă, cu multă nerăbdare și entuziasm, elevii claselor ciclului primar din Școala Gimnazială numărul 2 Bistrița Bârgăului s-au reunit pentru a arăta colegilor cât de multe cunoștințe au aflat în cadrul proiectului educativ ”Bogățiile Toamnei”.
Acest proiect, care s-a derulat pe parcursul a 4 săptămâni a culminat cu activitatea ”Fă rai din ce ai”. Elevii, sub îndrumarea învățătorilor și a părinților, au prezentat mese încărcate cu preparate obținute în gospodăria părinților. Produsele prezentate, compoturi, dulceață, salate, prăjituri și multe altele au în compoziția lor fructe și legume obținute din recolte proprii. Cu această ocazie, elevii, au conștientizat importanța unei alimentații sănătoase cu preparate autohtone.
Fiecare clasă a aranjat o masă încărcată cu diferite produse care mai de care mai arătoase. Activitatea a fost apreciată de către un juriu format din preotul paroh Cornea Teodor și directorul școlii profesorul Florian Florin. S-au împărțit diplome, iar marele premiu au fost produsele expuse care au făcut deliciul elevilor. Toată lumea prezentă, a fost răsplătită, elevii trecând pe la masa colegilor pentru a se înfrupta din minunățiile care le făceau cu ochiul. Juriul a apreciat atât multitudinea de bunătăți de pe fiecare masă, cât și originalitatea prezentării acestora.
Această activitate face parte dintr-o serie mai largă de activități care sunt desfășurate în colaborare cu Cercul ASTRA Bistrița Bârgăului.
Majoritatea cadrelor didactice din școală fiind membri activi ai acestui Cerc, doresc, împreună cu ceilalți membri (părinți ai copiilor, preoți, alte persoane din comună) să ducă mai departe tradițiile specifice zonei noastre și să trezească în conștiința copiilor nevoia de păstrare a valorilor spirituale ale părinților și bunicilor lor.
prof. Musteață Călin
Citiţi şi:
- Sărbătoarea toamnei, la CSEI NR.1 Bistrița
- În prag de zi onomastică, Nicu Cioanca nu uită de tradiţiile bârgăuane
- Elevi și profesori ai Colegiului Național "Petru Rareș "Beclean în mobilitate în Turcia printr-un proiect de parteneriat internațional Erasmus+
- Sîniacob – un sat care renaşte
- Cel mai frumos cadou hand-made, premiat la Maieru
Adaugă comentariu nou