Fără semnătură electronică nu se mai pot face afaceri

Depunerea on-line la Fisc a formularului 112 devine obligatorie, din iulie. Angajatorii care nu au certificat digital risca sa fie declaraţi inactivi.

A rămas mai puţin de o luna până când Fiscul nu va mai primi decât varianta on-line a declaraţiei unice, care trebuie depusă lunar de către toţi angajatorii din România.

Formularul 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa asiguraţilor a fost introdus de la începutul acestui an şi a înlocuit trei drumuri la trei instituţii diferite cu unul singur.

Angajatorul trebuie să depună o singură declaraţie la Fisc, în loc să meargă la administraţia financiară, Casa de Pensii şi Casa de Sănătate, scrie EVZ.ro.

Oficialii ANAF spun că nu vor face derogări de la regulă. Faptul că firmele sunt conştiente de acest lucru îl demonstrează creşterea, în ultima perioadă, a numărului de solicitări pentru obţinerea certificatelor digitale de la cei trei furnizori acreditaţi, Cert- Sign, DigiSign şi TransSped.

60 de euro este preţul, cu TVA, pe care trebuie să-l plătească firmele pentru achiziţionarea kitului complet pentru un certificat digital calificat, valabil un an. Semnătura electronică este cumpărată de o persoană fizică, aceasta având posibilitatea să reprezinte la Fisc un număr nelimitat de firme.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5