Ministerul Finanţelor: Declaraţia 112 poate fi depusă la ghişeele Fiscului şi în iulie

Contribuabilii au la dispoziţie încă o lună pentru a obţine certificatul digital pentru semnătura electronică.

Acestora li s-a mai oferit încă o lună pentru depunerea Declaraţiei 112 în format de hârtie, Ministerul Finanţelor prelungind termenul de transmitere a documentului până pe data de 25 iulie.

Angajatorii vor putea depune acest formular la ghişeele Fiscului. Iniţial, începând cu luna iulie, contribuabilii erau obligaţi să depună doar on-line Declaraţia 112, pe bază de semnătură digitală.

,,Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate aferentă lunii iunie poate fi depusă la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, însoţit de declaraţia în format electronic, pe suport electronic, până la data de 25 iulie”, se arata în Ordinul Ministerului Finanţelor emis în acest sens.

Pentru depunerea formularului prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii 455/2001 privind semnătura electronică sau să împuternicească persoane care deţin acest certificat.

Certificatul digital calificat pentru semnătura electronică poate fi obţinut de la unul din cei trei furnizori de certificare acreditaţi: Cert Sign SRL, Digi Sign SRL şi Trans Speed SRL.

Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 1.000 şi 5.000 lei pentru persoane juridice.

Dacă angajatorul nu depune în mod repetat declaraţia lunară, acesta va fi declarat inactiv.

Comentarii

04/07/11 15:56
Vizitatorviorel

cineva a avut nevoaie de niste bani si a inventat certificatul digital pentru a incasa niste banii . pacat ca multa lume nu o sa cumpere aceasta porcarie o sa renunt la firma decat sa platesc acestor persoane cei 50eu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5