Felicitări, Valea Bârgăului! Cristina Bugnar şi Florina Bălan, moment unic al secerişului pe scena „Vedetei populare”

În cunoscuta emisiune dedicată celor care iubesc muzica populară de la Televiziunea Română, prezentată de Iuliana Tudor, duminică a fost un moment aparte în care tânăra interpretă Florina Bălan s-a prezentat în faţa juriului cu tradiţiile de pe Valea Bârgăului.
„Muzica populară este ca o disciplină sportivă pentru că necesită antrenament, dar este şi ceva frumos pentru că eu fac cu plăcere acest lucru. Simt că m-am născut să cânt”, a spus Florina Bălan în filmuleţul de prezentare.
Tânăra, care a împlinit zilele trecute 20 de ani, este studentă la două facultăţi, la Drept şi la Academia de Muzică.
În prima probă, Florina a prezentat cântecul din repertoriul propriu „Feciorii de pe Brujeni”. „Mie mi-ai plăcut foarte mult”, a spus Niculina Stoican, iar Elise Stan a completat: „Tu ai calităţi interpretative care, cu certitudine, vor înflori”.
În proba a doua, Florina a fost însoţită de Cristina Bugnar, împreună aducând, în faţa telespectatorilor, un superb fragment din ritualul cununii grâului. Un moment care va rămâne, cu siguranţă, unul aparte în arhiva televiziunii, în care cele două tinere, laureate a concursurilor de folclor din ţară, au dovedit că au şi voce, şi ţinută şi că ştiu să-şi aleagă repertoriul păstrând filonul tradiţional.
Le felicităm şi le dorim mult succes pe mai departe.

Comentarii

07/05/22 10:30
ion bârgăoanul

Culturnicii și îndrumătorii concurentei trebuiau să-i reamintească zicerea conform căreia:” Cine-i om de omenie nu grăiește ce nu știe !”. În “explicațiile” date termenului de “șcârlărițe”, care nici nu există în zonă. Există termenii: șcârlă, șcârlar, șcârlărime, dar șcârlărițe nu ! a făcut afirmații descalificante, neconforme cu realitatea, taxate în mod meritat de juriu și auditoriu. A zis că “șcârlărițele sunt fetele de la Joseni, care sunt făloase întrucât sunt bogate deoarece familiile lor sunt implicate în producția de canapele !”. Nimic mai fals. Șcârla a fost o pipă de lut ars confecționată de olarii iscusiți de la Mijloceni, unde într-o vreme tot la a doua sau a treia casă funcționa câte un atelier de olărit, iar posesorul își cumpăra dohan de la boaldă și pipa în voie. Deci nu are nimic de a face cu producția de canapele și mic mobilier, care nu a îmbogățit pe nimeni, ci a adus chiar ponoase. Să reamintim evenimentul petrecut în piața de la Arad, unde doi josenari au murit sufocați de la butelie de aragaz pe care au folosit-o să se încălzească în timp ce au dormit în mașină. Despre ce bogăție și fală vorbim ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5