Festivalul ”Vânătoare la ceaun”, cu mult gust şi poveşti pe măsură
Ceaune, trofee, povești vânătorești și multă bună dispoziție la Băile Figa, unde a avut loc a VII-a ediție a festivalului cinegetic ”Vănătoare la ceaun”.
Festivalul s-a desfăşurat ca eveniment în cadrul Zilelor orașului Beclean .
Treisprezece echipe din Ardeal s-au întrecut în preparate vânătorești la ceaun. Concursul „Vânătoare la ceaun” s-a desfășurat la marginea pădurii de lângă Băile Figa.
Festivalul Vânătoresc ”Vănătoare la ceaun” a revenit la Băile Figa cu tradiționalul concurs de gătit carnea de vânat, dar și cu alte suprize, cum ar fi prezentarea raselor de câini de vânătoare, probe de docilitate și aptitudini, respectiv prezentarea și jurizarea pălăriilor vânătorești și cunoscutul concurs ”Muget de cerb”,
Bucătari specializați în preparate vânătorești din Arad, Sibiu, Brașov, Harghita, Maramureș, Mureș și Bistrița-Năsăud s-au întâlnit în 29 iunie lângă pădurea din vecinătatea Băilor Figa, la cea de-a VII – a ediţie a Festivalului vânătoresc „Vânătoare la ceaun”.
La festival au putut fi admirați și 25 de câini de vânătoare, din rasele Copoi Slovac, Copoi Alpin Dachsbracke și Brac German cu păr scurt.
De asemenea, la festival au fost prezenți și bijutieri, pielari și producători de cuțite, toate, bineînțeles cu tentă vânătorească.
Festivalul “Vânătoare la ceaun” adună de regulă an de an zeci de vânători profesioniști sau amatori din țară și din străinătate, cu toții întrecându-se în diferite competiții, menite să le aducă tuturor recunoaștere de breaslă, dar mai ales bună dispoziție: de la cei mai buni câini de vânătoare, la cel mai bun polonic de mâncare la ceaun. De asemenea, mulți vânători își expun în cadrul festivalului unele dintre cele mai frumoase trofee
Tradiționalul festival vânătoresc organizat cu ocazia Zilelor orașului Beclean a cuprins savurosul concurs de gătit carne de vânat, prezentarea unor rase de câini de vânătoare, alegerea celei mai vânătorești dintre pălăriile celor prezenți la festival, a celor mai frumoase standuri cu trofee, precum și întrecerea ”Muget de cerb” (chemarea cerbului la boncănit din chemători – corn, scoică, sticlă de lampă).
Mai multe echipe s-au întrecut să pregătească cea mai bună tocană de vânat, atent degustată de jurați, pentru a ”împușca” premiile vânătorești puse la bătaie, dar și ”polonicul cel mai cel”.
Cei care au gătit cele mai gustoase preparate vânătorești, dar și cei care au avut cele mai atrăgătoare standuri și cele mai frumoase trofee în expoziție, au fost recompensați.
Taifasul vânătoresc de la final a întregit un eveniment cinegetic… cu gust, organizat cu pasiune, ca de fiecare dată, de către Sorin Gîrjan.
Citiţi şi:
- „Vânătoare la ceaun” ediţia a- VI-a
- MUGET DE CERB şi JAGER-AUTO la Festivalul Vânătoresc „VÂNĂTOARE LA CEAUN”
- Pe platoul „Râtul Bivolilor” de la Băile Figa, 10 echipe din 5 judeţe se întrec pentru Trofeul „Vânătoare la ceaun”
- Încep înscrierile pentru “Vânătoarea la ceaun”
- Concursul gastronomic “ Vânătoare la ceaun” –ediţia a –III- a.
Adaugă comentariu nou