Filarmonica și Opera din Iași la deschiderea Palatului Culturii ( Vezi promo inaugurare)
În 1 Martie la Bistrița va avea loc un deosebit concert simfonic inaugural cu participarea instrumentiștilor profesioniști de la Filarmonica și Opera din Iași. Mezzo-soprana Asineta Raducan și baritonul bistrițean Adrian Mărcan, soliști ai operei din Brașov, vin pentru prima dată în orașul nostru după numeroasele concerte avute pe diferite scene ale lumii.
În prima parte a concertului spectatorii prezenți se vor putea bucura de prestația artiștilor dirijați de Alexandru Ilie și de muzica mult îndrăgitelor filme precum ”Dirty Dancing”, ”Titanic”, ”Remembering The Beatles”, ”Gladiatorul” și multe altele. Cea de-a doua parte va fi rezervată dirijorului Aurel Bălae, instrumentiștii profesioniști oferind publicului bistrițean arii din opere celebre.
Vă invităm cu drag la deschiderea oficială a Palatului Culturii Bistrița începând cu ora 18:00.
Precizăm că intrarea este liberă dar în limita locurilor disponibile !
Promo inaugurare aici
Citiţi şi:
- Astăzi se inaugurează Palatul Culturii. Vezi programul!
- Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, concert extraordinar în Biserica Evanghelică
- Palatul Culturii, înveşmântat în haine de sărbătoare
- Concert extraordinar simfonic de Bobotează cu Orchestra Operei din Braşov, la Palatul Culturii
- Opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, în premieră, la Palatul Culturii
Comentarii
Mult zgomot pentru nimic (fara nici o aluzie la comedia romantică a lui William Shakespeare). Reparatiile la CASA DE CULTURA „GEORGE COSBUC” in mandatul lui Cretu au durat mai mult decat constructia cladirii cu mai bine de un secol in urma. Acum au schimbat denumirea in Palatul Culturii, fara sa mai pastreze si numele de „GEORGE COSBUC, desi (in)cultura din Bistrita se lauda cu festivalul „Nunta Zamfirei”. Cu alte cuvinte la ce-i trebuia chelului tichie de margaritar fiindca numele de Palatul Culturii nu schimba cu nimic lucrurile. Dupa reabilitare scena ramane la fel de mica si nici sala festiva nu a devenit mai incapatoare. In schimb, dupa reabilitare in holul casei de cultura au fost pastrate vechile mozaicuri comuniste, amintind de „Cantarea Romaniei”. Culmea este ca pe unul din mozaicuri in stanga intrarii in sala festiva apare la loc de cinste stema partidului comunist cu secera si ciocanul.
Adaugă comentariu nou