Ford a început la Craiova producţia europeană a noului SUV EcoSport pentru a acoperi cererea în creştere a clienţilor acestui segment

· Producţia noului SUV Ford EcoSport a început la Craiova pe fondul cererii în creştere a clienţilor din acest segment, aducând noi locuri de muncă în Europa.
· Ford a investit până la 200 de milioane de euro la Craiova pentru a construi noul EcoSport. Investiţia totală pe care Ford a realizat-o la Craiova începând cu anul 2008 depăşeşte un miliard de euro.
· Producţia noului EcoSport creează 1700 de locuri de muncă noi la foarte apreciata fabrică românească. La finalul anului, Craiova va ajunge la 3900 de angajaţi. SUV-ul care va fi produs la Craiova va fi vândut pe 56 de pieţe de pe patru continente.
· Versiunea restilizată a lui EcoSport oferă un interior mai sofisticat, un puternic şi eficient motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri, sistemului Intelligent All Wheel Drive şi o versiune sportivă ST-Line.
CRAIOVA, România, 12 octombrie 2017 – Ford a început la Craiova producţia noului SUV de clasă mică EcoSport, ţintind segmentul aflat în cea mai accelerată creştere din Europa.
Decizia de a construi noul EcoSport în Europa în locul continuării importului său de la fabrica Ford din Chennai, India, va ajuta Ford să se ridice la cererile în creştere ale clienţilor din acest segment.
“EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford îşi construieşte operaţiunile pe baza avantajelor propriei game - implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială”, a declarat Steven Armstrong, vicepreşedinte al grupului şi preşedinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. “Odată cu creşterea cererilor pentru EcoSport şi în general pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producţia în Europa pentru a ne ridica le nivelul cerinţelor clienţilor noştri”.
Preşedintele României Klaus Iohannis, Primul Ministru Mihai Tudose şi alte personalităţi politice naţionale şi locale s-au alăturat celor aproape 4000 de angajaţi Ford în momentul în care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a ieşit primul exemplar EcoSport.
Excelenţa sa, Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat: „Prin lansarea noului model Ford, industria auto din România îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană. Aceste performanţe trebuie consolidate în continuare, prin asemenea proiecte de investiţii ambiţioase, prin profesionalism şi competitivitate. România are un potenţial economic deosebit, fapt confirmat deja de Ford şi de mulţi alţi investitori importanţi. Îmi exprim speranţa că modelul Ford EcoSport va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford şi a industriei auto româneşti.”
Vânzările de SUV-uri pe cele 20 de pieţe tradiţionale europene importante pentru Ford au crescut anul trecut cu 27% şi au adunat un sfert din totalul înmatriculărilor de autoturisme. SUV-urile Ford au crescut în vânzări cu mai mult de 30% în 2016 şi plusează cu o creştere de 27% în primele opt luni ale anului 2017.
SUV-urile înseamnă, de asemenea, mai multe locuri de muncă. Până la finalul anului, Ford plusează cu 1700 de poziţii noi la Ford Craiova, totalul atingând 3900 de locuri de muncă în zona producţiei de vehicule şi în cea de producţie de motoare. Investiţia totală pe care Ford a realizat-o în complexul de top de producţie de la Craiova începând cu martie 2008, momentul preluării facilităţilor, depăşeşte un miliard de euro.
Craiova va fi singura sursă de producţie EcoSport pentru Europa (cu excepţia Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de pieţe de pe patru continente. Acestea includ pieţe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud.
Alături de noul EcoSport, echipa Ford Craiova va continua să producă motorul Ford 1.0 EcoBoost, singurul câştigător al titlului “Motorul Internaţional al Anului” timp de patru ani consecutivi.

Noul Ford EcoSport
Noul Ford EcoSport oferă un nivel de versatilitate înalt şi capabilităţi îmbunătăţite, un design mai rafinat la interior şi exterior şi tehnologii sofisticate dedicate clienţilor săi, aşa cum este sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvoltă până la 125 CP şi oferă un nivel optimizat al emisiilor.
Habitaclul redesenat oferă comenzi mai uşor de utilizat şi materiale moi la atingere, o consolă centrală nouă şi scaune mai confortabile.
EcoSport este disponibil în premieră, de asemenea, într-o versiune sportivă ST-Line, aceasta fiind inspirată din gama Ford Performance.

Pentru orice informaţii cu privire la acest model si ofertele de preţ a  intregii game Ford, vă aşteptăm la showroom-ul CENTRAL MOTORS, din Bistriţa, cartier Viişoara, Nr.301A, sau ne puteţi contacta la numărul de telefon 0263 222 888

Comentarii

14/10/17 10:41
Cititor

Degeaba, ca romanii n-au bani ptr aceasta masina. Este prea scumpa ptr noi.

19/10/17 11:39
Cititor din Bistrita

Pai le cumpara strainii, le folosesc 100-150.000 km si apoi , cand deja trebuie bagagi alti bani de reparatii in ele , ni le revand noua inapoi, second .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5