Fostul ministru al Sănătăţii, Achimaş Cadariu este aşteptat la Bistriţa. Tot mâine ajunge aici şi preşedintele Colegiului Naţional al Medicilor, Gheorghe Borcean

Ultima zi a a conferinţei judeţene “Zilele medicale bistriţene”  aduce la Bistriţa pe fostul ministru al Sănătăţii, Achimaş Cadariu dar şi pe preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean. Potrivit organizatorului Zilelor Medicale Bistriţene, doctorul Dănuţ Cocoi, preşedinte al Colegiului Mediclor Bistriţa-Năsăud, fostul minustru al Sănătăţii, Achimaş Cadariu va face publice rezultatele implementării programului de screening al cancerului de col uterin organizat în judeţul Bistriţa-Năsăud. Acest program îi mai are ca autori pe dr. Nicula Florian, dr. Anca Andriţoiu, dr. Corina Enst, Adriana Melnic şi Minodora Bumbu. De asemenea, Achimaş Cadariu va conferenţia şi despre “Protocoalele de evaluare, tratament şi urmărire în timm a leziunilor de col uterin depitate în progamul de screening”.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Colegiului Medicilor din România, professor Gheorghe Borcean, acesta va vorbi despre “Rădăcinile filozofice ale moralelor medicale”.

Manifestările dedicate Zilelor Medicale Bistriţene se vor încheia mâine seară la ora 19:00 cu un concert simfonic susţinut de Orchestra Simfonică a medicilor EMIL NECHIFOR  din Bucureşti.

 

Patriciu Achimaș-Cadariu (n. 14 februarie 1976) este un medic român, specializat în obstetrică-ginecologie, fost ministru al sănătății în guvernul Dacian Cioloș. Este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și doctor în științe medicale. Din februarie 2012 până la data confirmării ca ministru, a fost managerul Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

 

Perioada în care a fost ministru al sănătății a fost una deosebit de dificilă. O epidemie de sindrom hemolitic-uremic izbucnită în februarie 2016[2] a cauzat moartea mai multor copii, în special din zona județului Argeș alții fiind internați pentru câteva săptămâni la terapie intensivă. Cauza probabilă a acestei epidemii a fost infectarea cu Escherichia coli în urma unor produse lactate contaminate.[3] Ultimul pacient a fost externat în luna aprilie 2016

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5