Galeria Borgo Prund, 5-30 aprilie, expoziția Despre aripi, vin și poezie a artistului plastic Liviu Șoptelea!

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează, în perioada 5-30 aprilie 2023, la Galeria Borgo Prund, expoziția Despre aripi, vin și poezie a artistului plastic Liviu Șoptelea. Vernisajul va avea loc miercuri, 5 aprilie 2023, ora 13.00, în prezența artistului și a invitaților săi: istoricul de artă Vasile Duda și artistul plastic Sever Moldovan.

Liviu Șoptelea s-a născut pe 24 ianuarie 1966 la Botoșani. Licențiat în arte vizuale la Universitatea Ovidius Constanța și cu un masterat în conservarea și restaurarea operei de artă la Universitatea de Arte George Enescu Iași, este conservator la secția de Artă Plastică și Etnografie a Muzeului Județean Botoșani, Galeriile de artă Ștefan Luchian și membru U.A.P.R. secția pictură, filiala Iași.

De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziții personale și a participat la prestigioase evenimente expoziționale atât în țară cât și în străinătate.

A fost distins cu: Premiul pentru ilustrator – Târgul de carte Românească 2022, Getafe Madrid, Spania; Premiul pentru instalații – Identități ieșene, Iași, 2020; Premiul pentru Pictură - Festivalul Internațional Empatii de o parte și alta a Prutului, Iași, Chișinău, 2020; Premiul WEB LIKE - Festivalul Internațional ARTE, Iași, 2019; Teiul de argint, Botoșani, 2017; Gratitude – The Small Monmartre of Bitola, Macedonia, 1999; Mențiune specială la Concursul de Artă Plastică Artur Verona, Dorohoi, 1992; Premiul Special al Juriului – Expoziția Atelier 89 Botoșani, 1989; Premiul I la Concursul Republican de Artă Plastică, 1987, 1985, 1983.

Theodor Damian scria în Exerciții de contemplare: arta lui Liviu Șoptelea - revista Lumină Lină nr. 2/2013 "Liviu Șoptelea este artistul care trăiește în universuri paralele, în același timp. Așa se face că arta lui îmbină armonios elemente din cunoscut și necunoscut, de ici și de dincolo, de el știute, dar nu și de ceilalți. Expresia ambelor dimensiuni este totodată o revelație, de aceea privindu-i tablourile descoperi în ele o nuanță de mister care aduce metafizicul în concret și care în același timp se constituie într-o deschidere prin care ai senzația că intri în comuniune cu taina."

Vă așteptăm cu drag!

 

Manager,

Alexandru Gavrilaș

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5