Gh. Mardare: Nu mor caii când vor câinii

Gh. Mardare

„Hai acasă puişor”, din sediul din Modrogan, unde am petrecut cu tata şapte săptămâni şi un an. Din câţi au fost aseară la sediul din Modrogan, au rămas numai două – Gorghiu şi Turcan.
Stimaţi liberali (cu scuzele de rigoare). Vă rog, răsfoiţi puţin istoria din vremuri demult apuse şi o să vedeţi cine au fost cei care au înfiinţat Partidul Naţional Liberal. Chiar dacă unii dintre dumneavoastră ştiu, totuşi vă reamintesc eu, care am trăit acele vremuri. Ionel Brătianu, Vintilă Brătianu, Gheorghe Tătărescu – aceşti lideri ai acelui mare partid au contribuit la înfăptuirea României Mari sub coroana regală a Regelui Ferdinand. Ei au luptat şi au murit împuşcaţi de sistemul bolşevic, la Sighetu Marmaţiei, pentru crezul lor politic şi pentru cauza dreaptă a neamului românesc.
Nu vă dau lecţii pentru că nu sunt un istoric şi nici vreun analist politic, sunt un om de rând care ştiu foarte bine ce a fost în acele vremuri.
Lăsaţi indicaţiile şi sugestiile, domnilor Iohannis, Băsescu, care v-au făcut mai mult rău. Aceşti oameni vă îndeamnă să luptaţi împotriva adversarilor politici. Sigur, dacă împăratul spune – sunteţi partidul meu şi trebuie să învingem şi să prleuăm puterea în întregime (politică şi economică) - dar n-a fost să fie aşa. Nu politicienii hotărăsc soarta României ci poporul, prin votul democrat. Acest lucru s-a dovedit la scrutinul din 11 decembrie 2016. Nimeni nu poate anula voinţa poporului şi sunt sigur că dumneavoastră, liberalii, ştiţi acest lucru, însă e bine să ştie şi d-nul Iohannis şi să nu se mai amestece în treburile politice a oricărui partid, să respecte Constituţia, a cărui garant este, dacă vrea să fie preşedintele ţării sau lider de partid şi să spună ţara mea, nu partidul meu. Oare dânsul vrea să-l copieze pe Ceauşescu, care era preşedintele ţării şi secretarul general al Partidului Comunist Român. Pentru asta, în 89, s-a vârsat mult sânge ca să devenim un stat de drept, aşa cum prevede Constituţia.
Azi eşti în stradă alături de protestatari, care protestau împotriva Guvernului, pe care dumneavoastră l-aţi aprobat cu două săptămâni în urmă, prin asta aţi dovedit că sunteţi lider de partid, nu preşedinte, deci, eu nu vă mai spun preşedinte. După numai două zile, aţi apărut pe un post tv , spunând că protestanţii n-au manifestat împotriva Guvernului. D-le Iohannis, nu ne mai prostiţi cu tot felul de declaraţii, minciuna se... Aţi uitat, când v-aţi retras de la miting, aţi îndemnat protestanţii să meargă la Guvern. A văzut asta toată ţara. Totul a fost premeditat şi pregătit cu multe zile în urmă. Aţi dovedid din plin de aceatsă dată că nu sunteţi un mediator, ci un lider de partid înfocat.
Incredibil, n-am văzut, n-am auzit până acum, la cei 91 de ani pe care-i am, ca un preşedinte de stat să iasă în stradă şi să-şi manifeste nemulţumirea că a pierdut Guvernul său alegerile din 11 dec.
Ce s-ar fi întâmplat dacă regele ţării (din vremea monarhiei) ar fi ieşit în stradă împotriva guvernului ales de popor? Prin anii 34-35, îmi aduc aminte că Brătianu şi Maiu au avut acelaşi scor la alegeri. Au venit la rege să întrebe ce să facă. Regele a zis – repetaţi alegerile. Nu le-a convenit pentru că pe vremea aceea, alegerile locale şi parlamentare se organizau pe banii candidaţilor, nu cu banii poporului, ca acum. Şi atunci, regele le-a zis: îl punem pe Iorga premier. Aşa că în 30 de minute s-a rezolvat şi toată lumea a fost mulţumită.
Ce bine ar fi să ne întoarcem la acele vremuri şi să avem o conducere monarhistă, să terminăm odată cu circul ăsta de fiecare dată când sunt alegeri.
Ei acum, să vedem ce-i cu Ghiţă, uite Ghiţă, nu e Ghiţă.
Foaie verde de un dudău, m-a părăsit Ghiţă al meu, nu m-a părăsit de urâtă, m-a părăsit că-s pârâtă, pârâtă de oameni grei, generali şi colonei.
Deci, Ghiţă, m-ai trădat. Tot ce mi-ai cerut ţi-am dat. Mi-ai cerut cafea cu lapte, ţi-am dat voie la toate, şi la filme şi la acte.
Îţi mai aduc aminte Ghiţă de nopţile cu lună ce le petreceam împreună?
Ghiţă, spune unde dracu te-ai băgat, după şură sau sub pat?
Hei, Laura, unde sunt eu băgat, nimeni nu m-a căutat. Nu te grăbi, Laura, ca fata mare la măritat ca să ştii unde-s băgat.

Comentarii

31/01/17 07:09
alegator

Felicitari, pentru spusele intelepte venerabile domn!

31/01/17 12:09
Vizitator

Motto:
"Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice."
(George Orwell)

De 27 de ani in Romania Partidele politice nu s-au reformat. Nu intamplator la mai toate mitingurile de protest nu lipseste sloganul: „Toate partidele, aceeaşi mizerie”. De regula, in campaniile electorale toti promit marea cu sarea, iar cand ajung la putere uita de promisiuni si se gandesc numai la dobandirea de avantaje pentru ei si acolitii lor. Nici nu se instalae bine Guvernul PSD ca si pregătise o lovitură dură pentru transparenţa publică şi pentru funcţionarea societăţii încercând să aprobe pe ascuns ordonanţa graţierii şi cea care dezincrimineaza conflictul de interese prin reducerea sau anularea pedepselor pentru infracţiunile din administraţie. Rămâne întrebarea: de ce atata urgenta? Aceasta poate avea un răspuns rapid dacă se va constata că Liviu Dragnea, şeful PSD, beneficiază de ciudata bunăvoinţă a guvernului.
Si mai e ceva, care determina ca lucrurile sa mearga prost. Este vorba de cozile de topopr sau de lingaii celor care ajung la putere. Un exemplu jalnic din aceasta categorie este Victor Ciorbea, avocatul nimanui, care s-a trezit din lunga-i hibernare si vrea să pună lucrurile în ordinea lor firească. El a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională celebra lege 90 care-l oprește pe Dragnea să ocupe un loc în guvern din motive de condamnare penala. Dupa mintea „odihnita” a lui Ciorbea este anormal ca într-o țară de hoți, care votează constant hoți, un condamnat să nu aibă voie să ocupe loc într-un guvern.
Acelasi Ciorbea in 2014 a tăcut ca porcul în cucuruz si nu a atacat la CCR Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, inainte ca ea sa produca efecte. „Ordonanta traseistilor” a permis migraţia aleşilor locali, într-o perioadă de 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Înainte de alegerile prezidenţiale, aproximativ 500 de primari au optat pentru trecerea la PSD. Ulterior, Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională ordonanţa care a permis aleşilor locali să migreze de la un partid la altul fără să îşi piardă mandatul, dar efectele ei au ramas.

31/01/17 13:43
Vizitator

Fara comentarii:
“Democraţia înseamnă doi lupi şi o oaie care voteaza ce vor mânca la prânz”.

(Benjamin Franklin)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5