Ghid practic pentru tratarea apei din piscină
Piscinele sunt un excelent mod de a te bucura de distracție și de a te răcori în timpul verilor toride. Pentru a fi potrivită pentru utilizare, dar fără a-ți periclita sănătatea, apa din piscină necesită tratamente speciale. Află cum poți îngriji apa din piscină și care sunt tratamentele necesare pentru ca apa să fie întotdeauna potrivită pentru distracție.
Ph-ul apei- un aspect deosebit de important în cazul piscinelor
Primul și cel mai important lucru atunci când vine vorba despre piscine este verificarea alcalinității acesteia. Ph-ul apei este o caracteristică ce determină alcalinitatea sau aciditatea apei. În mod normal ar trebui păstrată o stare de echilibru, adică un pH neutru, iar în acest sens se pot folosi tratamente pentru a regla alcalinitatea apei din piscină sau soluții speciale pentru reducerea acidității.
Sisteme de tratare anti alge
Atunci când există o cantitate mare de apă în piscină, iar aceasta nu poate fi schimbată în mod frecvent și nici nu este protejată cu prelate, există riscul formării algelor. Pentru a preveni acest lucru și pentru a reduce fosfații pot fi folosite tratamente anti-fosfați sau anti-alge. Aceste tratamente curăță eficient, lâsând în urmă piscine curate, cu apă cristalină.
Dezinfectanți potriviți pentru piscină
Dezinfectarea apei este un aspect important deoarece așa pot fi eliminate microorganismele, microbii și bacteriile. Pot fi folosiți dezinfectanți cu sau fără clor, sau dezinfectanți cu oxigen activ, pentru a limpezi apa și pentru a ajuta la păstrarea pH-ului optim la nivelul apei din piscină.
Este necesar însă să fie respectate dozajele corecte pentru aceste tipuri de tratamente, tocmai pentru a nu periclita apa din piscine și pentru a nu provoca persoanelor care utilizează piscina diferite afecțiuni respiratorii sau la nivelul pielii.
În același timp, trebuie să fie respectate specificațiile producătorilor, deoarece unele dintre substanțe pot fi folosite de către persoanele fizice, în vreme ce altele sunt destinate utilizării doar firmelor specializate de curățare a piscinelor.
Substanțe pentru curățarea piscinei
Pentru a beneficia de apă curată în permanență este necesar să fie avute în vedere și etapele de pregătire a piscinei sub aspectul curățării acesteia. Practic niciun dezinfectant sau substanță de curățare nu va avea efectul scontat, dacă nu este curățat în același timp și substratul.
Din acest motiv este necesar să fie folosite substanțe speciale pentru curățarea piscinelor, care să nu atace linerul și care să nu aibă efect coroziv asupra elementelor metalice de la nivelul piscinei. Sedimentele, rugina, calcarul, fiecare dintre aceste aspecte trebuie îndepărtate pentru ca piscina să ofere condiții optime de utilizare.
De asemenea este nevoie și de substanțe care să curețe țevile și alte elemente de drenaj de la nivelul piscinei, pentru a avea siguranța că piscina funcționează în mod corect.
În general se recomandă ca aceste substanțe să fie utilizate de către firme specializate deoarece acestea trebuie să fie aplicate în anumite condiții. Specialiștii în domeniu folosesc combinezoane speciale pentru protecție și cunosc detaliile de punere în operă a produselor.
Folosirea mediului activat de filtrare
Mediul activat de filtrare este folosit pentru a reduce impuritățile din apă, fiind o alternativă foarte bună la filtrele cu nisip. Produsul are o puternică activitate catalitică ce ajută la filtrarea eficientă a apei.
O piscină are nevoie de o multitudine de produse care să îi confere acesteia atât aspectul, cât și funcționalitatea dorite. Pentru că vorbim despre medii umede, în care bacteriile și microorganismele se pot dezvolta cu ușurință, este nevoie de implementarea celor mai bune soluții de filtrare, care să prevină îmbolnăvirile și să ofere experiențe memorabile și răcoritoare.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/h8wLc3lbDuA
Adaugă comentariu nou