PER împotriva parcării subterane din Piaţa Mihai Eminescu Bistriţa
La conferinţa de presă a Filialei Judeţene a PER BN, preşedintele Organizaţiei Municipale PER Bistriţa – Marius Bălan, a pus pe tapet controversata şi mediatizata parcare subterană care urmează să se construiască în Piaţa Mihai Eminescu din Bistriţa, precizând că parcul este în pericol de a fi desfiinţat, Primăria a comandat un proiect pentru o parcare subterană, încălcând Legea 24 a spaţiilor verzi.
Este conştient că ne sufocăm de numărul mare de autoturisme, dar există alte locaţii şi oferte pentru parcări subetrane şi propune ca spaţiul privat de lângă Trezorerie să fie cumpărat de Primărie, pe str. Bistricioarei spaţiul privat al d-lui Harşianu sau fostele puncte termice câştigate de Primărie, toate acestea să fie transformate în parcări subterane.
Filiala PER BN a împrăştiat fluturaşi pentru salvarea Parcului din Piaţa Mihai Eminescu şi invită publicul la o dezbatere în aer liber, duminică, 1 martie, ora 17.00, în Parcul Mihai Eminescu, sub sloganul „Salvăm împreună acest parc!”
La insistenţele managerilor de restaurante şi magazine, de pe B-dul Independenţei, PER BN cere amenajarea unei parcări cu dale ecologice din intersecţie şi până la Kaufland, existând petiţii ale patronilor şi cetăţenilor din zona de locuit.
Filiala PER nu este de acord cu modernizarea arestului Poliţiei Române pe bani publici, din buget, iar încrederea românilor, după opinia lor, este, la ora actuală, în Biserica Ortodoxă şi DNA, cu posibilitatea de a trece DNA pe primul loc.
M. Gubeş, preşedinte Organizaţia PER Năsăud a precizat faptul că Bistriţa va găzdui prima expoziţie internaţională chinologică, în perioada 21-22 martie 2015, la Poiana Parc, unde Ciobănescul românesc carpatin şi Ciobănescul românesc mioritic, omologate recent de Federaţia Internaţională Chinologică, vor fi vedetele expoziţiei şi unde sunt aşteptaţi crescătorii şi proprietarii de câini de rasă şi nu numai, din Bistriţa şi judeţ.
S-a reluat problema amenajării râului Bistriţa şi a malurilor sale de către fostul primar, ing. Florin Chereji, conform PUZ.
Citiţi şi:
- Încurajez transformarea şi sunt de partea evoluţiei şi a modernizării municipiului Bistriţa
- Petiţie împotriva construirii parcării subterane în perimetrul Parcului Mihai Eminescu. Marius Bălan: Se încalcă legile de mediu
- Sorin Hangan, mesaj pentru Marius Bălan: Îl rog să nu îşi consume energia pe piste false
- Ioan Turc: Primăria vrea să lase Bistrița fără circa 1000 de locuri de parcare! Există soluţii!
- Vezi ce lucrări edilitare sunt programate în această săptămână
Comentarii
O parcare subterana in Piata Eminescu nu se justifica. In primul rand, costul ridicat al unei astfel de investitii este corelat cu un numar mic de locuri de parcare, comparativ cu o parcare supraetajata unde cheltuiala este mai redusa iar numarul de locuri mai mare. In al doilea rand, cheltuielile de exploatare ale unei parcari subterane sunt destul de ridicate. Este vorba de sisteme permanente de iluminare si ventilatie, mari consumatoare de energie. Apoi trebuie prevazute sisteme de pompare pentru eventuale pericole de inundatii accidentale. Toate acestea duc la cresterea taxei de parcare facand neatractiva utilizarea parcarii. Evident, nu se pune problema construirii unei parcari etajate in Piata Eminescu. In apropiere exista solutii alternative de rezolvare a problemei parcarii. Spre exemplu, pe Str. Lupeni, in spatele Bisericii Catolice „Sf. Anton” exista un spatiu generos ce ar putea fi amenajat ca parcare. Chiar si o parcare etajata bine gandita pe locul de alaturi situat fata trezoreriei ar putea asigura un numar mai mare de locuri de parcare decat o parcare subterana realizata cu pretul distrugerii parcului din Piata Eminescu.
Intr-adevar, o parcare supraetajata, ar fi cea mai potrivita... cu atat mai mult in str Lupeni - care este relative, in Centrul Bistritei. Este pacat sa se distruga parcul verde din str Mihai Eminescu.
Adaugă comentariu nou