Ing. Alexandru Slavita: În Pasul Tihuţa, depozitele acoperite sunt pline cu material antiderapant. La nivel de judeţ, avem deja 3600 tone de sare

          Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa, ing. Alexandru Slavita, a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că o mare parte din necesarul de material antiderapant este asigurat în bazele din care vor interveni drumarii în această iarmă.

          „La această dată, în legătură cu campania de deszăpezire, contractele de aprovizionare cu sare sunt în curs de desfăşurare. Contractele au fost încheiate cu mai mult timp în urmă şi din cantitatea de 12.000 tone cât avem pe total secţie, avem aprovizionat 3600 tone. În Pasul Tihuţa, depozitele acoperite sunt pline, avem 1500 de tone de antiderapant în toate cele nouă puncte operative din care acţionăm pe timp de iarnă sunt pregătite şi în toate avem stocul minim necesar pentru primele intervenţii. În această iarnă, vom acţiona cu 45 de utilaje închiriate şi 6 utilaje proprii, personalul este deja instruit. În bazele de munte avem deja utilajele, 5 la Piatra Fântânele, 3 la Rodna şi 2 la Dealul Ştefăniţei. Din prognozele pe care le avem, în după-amiaza aceasta vor fi nişte ninsori slabe în Pasul Tihuţa şi temperaturi negative, favorabile formării poleiului. Pe măsură ce prognozele meteo anunţă înrăutăţirea vremii, vom dota toate punctele noastre de sprijin cu utilaje până la atingerea numărului maxim necesar”, a explicat ing. Slavita.

          De altfel, drumarii au avut o primă intervenţie, în prima săptămână din octombrie, când au fost utilizate 20 tone sare pentru combaterea poleiului în Pasul Tihuţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5