Îngrijire de pensie cu de 5 ori protecţie la inflaţie
-În vremurile tulburi pe care le trăim, într-o economie de piaţă mai mult sau mai puţin stabilă, cum putem să ne îngrijim pentru o viaţă liniştită la pensie?
-Pentru a putea petrece un amurg asigurat al vieţii, este necesară îngrijirea corectă. Există la alegere numeroase concepte de îngrijire, însă doar puţine dintre acestea oferă flexibilitatea şi asigurarea puterii de cumpărare corespunzătoare.
Nu mai este discutabilă teama de inflaţie şi, legat de aceasta, teama de topirea patrimoniului. O mare parte din temeri se referă la infuziile masive de lichidităţi la dobânzi scăzute şi la apelarea la tipărirea de bancnote, ceea ce fac evident să crească cantitatea de bani. O cantitate de bani în creştere aduce pe termen lung, după părerea experţilor, pericolul creşterii ratei inflaţiei. Aceasta din urmă duce la devalorizarea banilor şi periclitează patrimoniul.
-Şi, cum ne putem proteja?
-Dacă investim corect şi flexibil, atunci suntem totuşi şi pe viitor protejaţi de rata înaltă a inflaţiei. Cine îşi investeşte banii de exemplu în acele valori mobiliare care au ca efect creşterea preţurilor, va putea profita de pe urma preţurilor în ridicare şi nu trebuie să se teama de inflaţie. Cauzatori de creşteri puternice ale costurilor de trai sunt de exemplu materiile prime. Preţurile acestora cresc tendenţial atunci când cantitatea de bani creşte pe piaţă. Pentru investitori, metalele preţioase, în special aurul, încă tot mai înseamnă asigurare împotriva creşterilor de preţ. Presele de tipar lucrează, aurul însă rămâne limitat.
-Alte moduri…
-O a doua posibilitate este participarea la o firmă. Acţionarii sunt coproprietari de firme şi ai valorilor mobiliare aflate în spatele acestora. Prin faptul că preţurile în creştere sunt transmise clienţilor, participarea la firme oferă protecţia dorită.
În al treilea rând, o investiţie în imobile este o altă variantă de punere în siguranţă. Terenurile sunt expuse la oscilaţii valorice comparativ mai mici. Veniturile din chirii sunt cele mai legate de evoluţia preţurilor, deci vor creşte cu inflaţia. În plus, la o creştere accelerândă a populaţiei, experţii contează pe o cerere crescândă de terenuri.
În al patrulea rând, pe lângă obligaţiunile periclitate de inflaţie, există şi obligaţiuni protejate de inflaţie. Investitorii primesc doar o dobândă anuală scăzută. Valoarea nominală a obligaţiunilor emise de către state este însă adaptată la evoluţia inflaţiei. Pe valoarea nominală adaptată se plăteşte cuponul anual. La expirarea duratei, depunătorul obţine valoarea nominală crescută prin echivalarea inflaţiei.
În al cincilea rând: investiţii alternative. Acestea depăşesc investiţiile clasice şi încearcă să realizeze câştiguri la orice evoluţie a pieţei, deci şi în cazul pieţelor în scădere. Un mixaj ideal pentru orice portofoliu.
- Să facem o sinteză…
-Cel mai important lucru este distribuţia largă a investiţiei şi investiţia în principal în valori obiective. Cine investeşte în acţiuni, imobile, materii prime şi are şi ceva bani în numerar pentru a păstra mobilitatea, nu trebuie să se teama. Inflaţia nu poate influenţa durabil valorile obiective care păstrează valoarea.
Distribuirea patrimoniului pe diverse clase de investiţii se numeşte strategie Multi-Asset.
-Ne poate coordona cineva pe acest drum?
-Această idee a investiţiei în mai multe clase de investiţii este urmărită de Success flexible, aflată în desfaceri, exclusiv prin PrivateBrokerii MarketingBeratung International, compania FirstPensionExpert. MarketingBeratung International a reuşit să-şi dovedească serviciile ca FirstPension Expert deja la reformele pensiilor în ţările Europei Centrale şi de Est. PrivateBrokerii sunt astfel experţi în îngrijirea de pensii. Deja cu sume mici, lunare, dar şi cu depuneri unice, clienţii pot profita de această protecţie de 5 ori a puterii de cumpărare.
Avantajul esenţial al celui interesat de îngrijire, constă în posibilitatea de a avea investiţii concomitent în toate pieţele, fără a trebui să decidă el însuşi temporizarea pieţei. Astfel fondurile pot veni în întâmpinarea unei devalorizări a banului (inflaţie), selectând în mod corespunzător investiţiile cu cele mai mari profituri de pe urma inflaţiei. Alegerea formei investiţionale adecvate la momentul potrivit, câştigă astfel o însemnătate centrală.
Unul dintre specialiştii pentru acestea, aşa numite clase multi-asset de fonduri, este C-QUADRAT- the fund company, un manager de investiţii independent, cu activitate pe plan european. Firma a fost fondată în 1991, din anul 2003 dispune de o societate proprie de investiţii de capital cu concesiune bancară şi este cotată din noiembrie 2006 la Prime Standard al bursei de hârtii de valoare din Frankfurt. Îndeosebi pentru investitorii care nu doresc să-şi asume riscuri mari, prin Success flexible a fost conceput un model de clasă multi-asset şi a fost pus în aplicare sub foma unui fond-umbrelă. Universul investiţional cuprinde clasele de investiţii în obligaţiuni, acţiuni, strategii alternative, imobile, materii prime şi piaţa monetară. Pierderile mai mari au putut fi evitate prin aceasta din anul precedent. În afară de aceasta, produsul a fost distins cu plasamente în top de către agenţiile de rating. Astfel, renumitele societăţi Morningstar şi Lipper au decernat acestui produs la sfârşitul lunii aprilie al acestui an, cinci stele, respectiv statutul de „Leader“– aceasta corespunde celui mai bun rating.
-Care este formula de investiţie?
-Semnalele săptămânale decid ponderările actuale. Se pun la bază atât date de economie socială cât şi cifre de matematică financiară. Un mare avantaj al acestui model este reacţia rapidă şi flexibilă la mişcările actuale ale pieţei.
Ţelul Success flexible este realizarea celor mai bune performanţe posibile faţă de alte clase de investiţie, la risc redus. Pierderile vor fi păstrate între timp, cât mai scăzute posibil.
De la emitere (din 16.08.2004) până la ziua de probă actual, Success flexible a reuşit să realizeze o evoluţie valorică de 29,64%, ceea ce corespunde unui beneficiu anual de 5,49%.
-Haideţi să concluzionăm pentru cititori.
-În rezumat se poate spune că în funcţie de situaţia pieţei, sunt combinate clasele investiţionale optime cu protecţie integrată la inflaţie pentru îngrijirea pensiei. Pentru aceasta, fondul a fost distins şi cu premiul de Fond austriac, ca cel mai bun fond din categoria sa, pe anul 2009!
Citiţi şi:
- Robert Sighiartău (secretar general al PNL): Votez Da la referendum! Sunt pro UE, pro NATO, pro FAMILIE!
- Leonardo Badea (BNR): Inflația din România în context european- scurte repere ale ultimilor 20 de ani
- Piețele financiare nebancare s-au dublat în cei șapte ani care au precedat războiul din Ucraina. Principalele riscuri la care se expun astăzi, în Raportul A.S.F. privind stabilitatea piețelor financiare nebancare
- Sorin Hangan: PNL se va opune indexării taxelor şi impozitelor locale din 2020. Minciuna PSD iese la suprafaţă
- Viceguvernatorul Leonardo Badea: Din perspectiva BNR, inflația de bază se va menține în jurul valorii de 3,5 la sută
Adaugă comentariu nou