Investiţii de peste 2,6 milioane euro la Negrileşti în infrastructura şcolară, cea rutieră şi reţeaua de apă

Peste 10 km de drum județean asfaltat, 7,5 km rețele de apă curentă, sediu de primărie modernizat integral, şcoală reabilitată, cursuri de apă regularizate, toate acestea au fost realizate doar în ultimii 3 ani în comuna Negrilești, cu investiții ce depășesc 2,6 milioane de euro, anunţă administraţia judeţeană.

         „Vreau să felicit echipa de la conducerea comunei Negrilești, pe domnul primar Ioan Pugna și pe domnul viceprimar Dumitru Costin, care formează o echipă administrativă foarte eficientă! Sunt un partener serios în derularea proiectelor de investiții ale Consiliului Județean și atât cât voi face administrație le voi fi alături în toate proiectele de dezvoltare a comunei Negrilești”, spune Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, „de departe cea mai importantă investiție pentru oamenii din cea mai mare comunitate din județul Bistrița-Năsăud neconectată printr-un drum asfaltat la rețeaua de drumuri județene, satul Breaza, era asfaltarea Drumului Județean 170, care face legătura cu centrul de comună”. 

„Acum ne aflăm la stadiul în care peste 8 km din tronsonul de 10 km este acoperit cu un prim strat de asfalt, urmând ca în perioada imediat următoare să continuăm lucrările de consolidare a drumului județean, care ajunge în Dealul Șpanului la limită cu județul Maramureș și comuna Târlișua. Anul viitor în primăvară vom continua asfaltarea acestui drum și realizarea acostamentelor, rigolelor carosabile și șanțurilor. În total, până acum am investit în acest drum circa 8 milioane de lei (2 milioane de euro)”, precizează preşedintele Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene susţinbe că o altă realizare importantă o constituie realizarea a 7,5 km rețele de apă curentă și conectarea a peste 350 de gospodării la sistemul de alimentare, investiție a fost realizată din fonduri guvernamentale în valoare totală de peste 1,1 milioane de lei (250.000 euro).

         Tot cu fonduri guvernamentale, dar şi cu susţinere de la Consiliul Judeţean, în valoare de 100.000 euro, a fost a fost reabilitată termic, izolată și utilată cu sistem de încălzire centrală nou, şcoala generală cu clasele I-VIII din localitate. Din bugetul local, primăria din localitate a fost modernizată integral și recompartimentată.

Nu în ultimul rând, Primăria comunei Negrilești a reușit consolidarea malurilor și regularizarea cursului de apă pe Valea Strâmbă. Această investiție reduce riscurile de inundații în zonă și a fost realizată în urma unei investiții totale de peste 200.000 euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5