Ioan Turc: Dacă moţiunea de cenzură va trece, PNL are obligaţia de a veni cu câteva măsuri care să readucă bunul simţ în politică

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, primele măsuri pe care viitorul Guvern le va lua dacă moţiunea de cenzură va trece. Potrivit acestuia, moţiunea de cenzură nu este o miză  şi o urgenţă pentru PNL, ci pentru România, din cauza „modului absolut defectuos în care PSD, cu guvern minoritar nefuncţional administrează ţara”.

          „Dacă moţiunea de cenzură va trece, PNL are obligaţia de a veni cu câteva măsuri care să readucă bunul simţ în politică. Mă refer la formarea unui guvern din cel mult 15-16 ministere, la abrogarea de îndată a Ordonanţei 114 care a produs foarte multe perturbări în economia românească şi din cauza căreia plătim mai mult pentru tot ceea ce înseamnă utilităţi, eliminarea supraccizei la carburanţi, o povară pentru toţi oamenii care trăiesc în această ţară, lăsând la o parte faptul că destinaţia acestor bani, care ar fi trebuit să meargă pentru construcţia de autostrăzi, a rămas o promisiune minciună a PSD”, a declarat Ioan Turc.

          Liderul liberal a menţionat că noul guvern va trebui să elimine impozitarea contractelor de muncă part-time, dar şi „să ia taurul de coarne” în ceea ce priveşte pensiile speciale. „Sunt câteva dintre măsurile pe care PNL este obligat să le ia imediat după ce va ajunge la guvernare, în situaţia în care moţiunea de cenzură va avea succes. Încrederea în actul de guvernare, în cei care guvernează, încrederea investitorilor străini în mediul economic din România sunt urgenţe de care trebuie să ţinem cont”, a mai spus Ioan Turc.

          Preşedintele PNL B-N nu a dorit să se pronunţe asupra şanselor moţiunii. „Nu-mi place să joc la cacialma. Să zic că trece, să zic că nu trece, nu ştiu dacă trece sau nu, dar ceea ce ştiu este că în mod cert parlamentarii PNL vor fi cu toţii la moţiune şi vor vota la vedere. În rest, nu îmi pun eu obrazul pentru nimeni altcineva. Am putea să inspirăm pe foştii noştri colegi din PNL, domnul Deneş şi domnul Suciu, poate îşi aduc aminte că au trecut prin PNL când erau mai tineri şi mai curaţi şi votează şi ei moţiunea de cenzură. Ar face ceva de care oamenii şi-ar aduce aminte cu simpatie, PNL nu riscă nimic dacă nu trece moţiunea, partidul şi-a făcut datoria. Suntem partid de opoziţie, am observat că avem Guvern minoritar şi nefuncţional şi facem ceea ce Constituţia ne permite. Ne batem pentru ca această moţiunea de cenzură să treacă. Dacă nu trece, vom face opoziţie în continuare. E păcat de ţară pentru că ne împrumutăm cu viteza luminii şi nu se face nimic”, a concluzionat Turc.    

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5