Ionuţ Simionca: Blat între PNL şi PSD, la Bistriţa. Candidatura mea a rămas singura care să însemne cu adevărat o schimbare!

Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Primăria Bistriţa, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, blatul politic dintre PSD şi PNL pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. „Atât PNL cât şi PSD şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile din 27 septembrie sub umbrela unor alianţe. Cele două partide confundă alegerile locale cu un bal mascat, mai precis PNL şi PSD se deghizează pentru a nu fi recunoscute şi sancţionate de bistriţeni la vot. În Bistriţa-Năsăud, PSD şi PNL au strategii similare, s-au înţeles să conducă oraşul şi judeţul, mână-n mână, la fel cum au făcut-o în ultimii 30 de ani. Bistriţenii nu mai pot fi păcăliţi şi în 27 septembrie îi vor sancţiona la vot”, a precizat deputatul Simionca.

          Liderul PMP Bistriţa-Năsăud, intrat în cursa pentru Primăria Bistriţa, a menţionat că în alianţa de stânga li s-a alăturat PSD-ului partide „care au făcut front comun în Parlament şi au luptat împotriva Justiţiei, care au eliberat infractori şi care au votat pensii speciale sau au votat împotriva alegerii primarilor în două tururi, împotriva democraţiei”. „Singura surpriză în alianţa de stânga este capturarea UDMR. Etnicii maghiari din Bistriţa-Năsăud nu sunt nici pesedişti, nici stângişti şi cu siguranţă îşi doresc schimbarea municipiului reşedinţă de judeţ şi îi invit să susţină candidatura mea pentru o schimbare în bine”, a declarat Ionuţ Simionca.

          Acesta a criticat şi alianţa de dreapta, menţionând „că avea pretenţii de la USR”, care a căzut în capcana PNL. „USR s-a predat PNL-ului la Bistriţa. Îmi pare rău pentru oamenii care şi-au pus speranţa în USR şi au susţinut acest partid, până la această alianţă. Noi avem foarte multe lucruri în comun. Gândim la fel, îi apreciz foarte mult pe susţinătorii USR şi îi respect. Îi invit pe toţi cei care au susţinut USR – şi sunt sigur că nu vor susţine candidatura domnului Ioan Turc, un om care a stat toată viaţa pe banii bistriţenilor la stat, şi care a făcut alături de PSD blaturi ascunse de ochii bistriţenilor – să susţină candidatura mea şi schimbarea în municipiul Bistriţa”, a adăugat candidatul PMP pentru Bistriţa.

          Ionuţ Simionca a menţionat că a susţinut formarea unei alianţe de dreapta, însă candidaţii să fie nominalizaţi în urma unui sondaj de opinie independent, iar „nu o alianţă făcută pe sub masă, între lideri politici, fără a lua în considerare voia bistriţenilor, o alianţă făcută doar pentru a vădi electoratul bistriţean de un om care poate să conducă oraşul, să ai de ales iarăşi dintre doi slabi sau dintre doi răi, pe cel mai mic”.

Ionuţ Simionca a punctat câteva dintre obiectivele sale major din mandatul de primar. „Voi lupta pentru depedesizarea instituţiilor statului, aceasta însemnând nu doar înlocuirea din funcţii publice a funcţionarilor puşi pe pile şi relaţii, ci şi stoparea comportamentelor pesediste, din administraţia municipiului Bistriţa, stoparea jafului din banii publici, stoparea corupţiei din Primărie. Voi lupta pentru transparenţă şi resetarea administraţiei locale, pentru principiul meritocraţiei prin care funcţionarii să ocupe un post printr-un concurs corect, cinstit. (...) Le promit tuturor celor care îmi acordă încrederea că voi înceta domnia partidelor tradiţionale PNL şi PSD la Primăria municipiului Bistriţa, care au fost împreună la putere în ultimii 30 de ani şi care nu au adus nimic pozitiv pentru oraşul nostru. Ştiu ce am de făcut la Primărie, ştiu nevoile bistriţenilor, mă întâlnesc cu ei în fiecare zi şi pot să fac acest lucru. Candidatura mea în aceste condiţii este o datorie morală, pentru că nu s-a schimbat nimic în bine în ultimii 30 de ani. Canditatura mea a rămas singura care să însemne cu adevărat o schimbare, cu şanse de a învinge PNL şi PSD la Bistriţa. Ţine doar de noi să nu ne condamnăm la încă patru ani de stagnare. Ştiu că bistriţenii îşi doresc o schimbare în bine, iar PNL şi PSD sunt forţele care se opun acestei schimbări. Schimbarea vine de la noi şi putem să o facem doar împreună”, a mai spus Simionca.

 

Comentarii

10/08/20 16:29
Toni

Motto:
„Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
(George Orwell)

La 30 de ani de la revolutie si de la căderea comunismului, România este un stat nereformat, cu un sistem politico-administrativ excesiv centralizat. Aceasta este principala cauză a prelungirii stării de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan politic, economic, social si cultural. Hotia, coruptia si nepotismul sunt principalele racile ale clasei politice care frânează progresul, ne tin pe loc sau ne fac să regresăm. Aceste racile explică si faptul că România de astăzi nu este un stat de drept consolidat. Lucrul acesta a fost extrem de evident la inceputul lui 2017, odată cu venirea PSD la guvernare, manifestându-se prin atacul furibund la justitie, soldat cu schimbarea in doi ani a trei guverne, cu scopul de a salva de la condamnare clientela politică. Să nu uităm că la inceputul anului 2018, Codrin Ștefănescu, pe atunci secretarul general PSD, fiind întrebat de ce se permite celor cu probleme penale să facă parte din Guvern, acesta a dat un răspuns halucinant: „De ce? Pentru că putem”. Asta reflectă tupeul PSD-ist si o anumită mentalitate a celor care ajung la putere.
De aceea, pentru a face progrese evidente, România are nevoie urgentă de 3 tipuri de reforme:
-reforma constitutională si consolidarea statului de drept;
-reforma administrativ-teritorială care să permită descentralizarea si autonomia locală;
-reforma morală, prin educatie care să promoveze meritocratia in functii publice.
Si mai e ceva. Escrocheriile PSD-iste prin care democratia fost pusă intre paranteze, a inceput in 2012 cu prevederea electorala nedemocratică de alegere a primarilor dintr-un singur tur, la care au pus botul si alte partide politice . A continuat apoi cu „ordonanta traseistilor” din anul 2014 care a scandalizat cancelariile lumii , prin care alesii locali puteau trece de la un partid la altul fără să-si piardă postul. Se vede clar inversunarea cu care s-a opus PSD-ul la modificarea legii electorale privind alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, invocând recomandarile Comisiei de la Veneția, care spune că preferabil ar fi să nu se modifice legislația cu un an înainte pentru a proteja democrația. In fond, tocmai mentinerea masurii nedemocratice de alegere a primarilor dintr-un singur tur ameninta democratia.
Apoi, până la alegerile parlamentare ar trebui modificată constitutia prin introducerea sintagmei „Fără Penali în funcții publice”, rezultată din actiunea cetățenească inițiată de USR, pentru care au fost strânse peste 1 milion de semnături.
Numai asa hotia, coruptia si nepotismul pot fi, dacă nu stopate, cel putin diminuate la toate nivelurile.
Ambitia unora ca Ionut Simionca de a candida cu orice pret la fotoliul de primar al Bistitei este o diversiune care favorizează candidatul PSD pentru următorii 4 ani, spre disperarea bistritenilor onesti.
Vezi: https://florinioanbojor.wordpress.com/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5