ISU BN: 90 de pompieri au intervenit zilnic! 117 situații de urgență în minivacanța de Rusalii

Comunicat de presă

În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, peste 90 pompieri militari au intervenit zilnic pentru gestionarea situațiilor de urgență care s-au produs la nivelul județului. Astfel, în această perioadă, structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud au intervenit la 117 situații de urgență, pentru acordarea asistenței medicale prespitalicești, stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, și altele, după cum urmează:

  • 109 intervenții SMURD, dintre care 13 situații de urgență fiind gestionate de echipajul de terapie intensivă mobilă;
  • două incendii izbucnite în zona de competență, lichidate de structurile subunităților de intervenție;
  • o misiune pentru sprijinirea echipajelor Serviciului de Ambulață Județean Bistrița – Năsăud;
  • patru misiuni de asigurare a măsurilor specifice în cazul producerii unor accidente rutiere;
  • o misiune de recunoaștere a obiectivelor din zona de competență.

Dintre misiunile enumerate anterior, cea mai reprezentativă a fost misiunea de acordare a primului ajutor medical la trei victime rezultate în urma unui accident rutier produs pe raza localității Viișoara. În urma accidentului toate cele trei victime, două femei în vârstă de 52 de ani respectiv 74 de ani și un bărbat în vârstă de 80 de ani au fost transportate la spital conștiente și cooperante prezentând multiple traumatisme.

 Mulțumim pentru adoptarea unui comportament preventiv în perioada analizată.

 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5