Dacă doriţi să vă angajaţi…

În judeţ sunt anunţate oficial 76 de locuri de muncă

Pentru perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, agenţii economici din Bistriţa-Năsăud oferă, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 76 de locuri de muncă. Oferta este mică, dacă luăm în calcul că, luna trecută, numărul de şomeri înregistraţi în judeţul nostru a ajuns la 8366 persoane. Foarte probabil, o parte dintre şomeri ... sunt din „zona gri”, adică în registrele AJOFM sunt fără serviciu, iar în realitate lucrează care pe unde poate.

Totuşi, dacă sunteţi printre şomerii veritabili, aveţi la dispoziţie 10 posturi de agent de asigurări, cinci de dulgher sau de imprimeori, patru de contror calitate, câte trei de casier sau de confecţioner cablaje. La căutare sunt şi şoferii, spălătorii auto, agenţii de vânzări, îngrijitorii de animale, zidarii, instalatorii, şoferii de camioane, strungarii etc. Pentru absolvenţii de studii superioare, există locuri de muncă vacante pentru profesia sau mai degrabă funcţia de director, contabil, designer-grafică, jurist, inginer mecanic sau electric.

La nivel naţional, sunt 5.672 de posturile vacante, cele mai multe opţiuni având şomerii din judeţele Argeş – 431, Bacău – 264, Bihor – 241, Dolj – 228, Călăraşi – 225 sau municipiul Bucureşti – 640.

Altfel, din ianuarie 2011, lista locurilor de muncă vacante ar trebui să fie …albă. Asta pentru că şomerii nu vor mai primi indemnizaţie dacă refuză un loc de muncă, indiferent de distanţa faţă de localitatea de domiciliu în care se află postul ofertat, sau nu participă la programe de formare profesională. Până la intrarea în vigoare a actului normativ, se prevedea că şomerul putea refuza un loc de muncă aflat la o distanţă mai mare de 50 kilometri faţă de domiciliu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5