În judeţul nostru, 170 de depozite de deşeuri trebuie închise
Până pe 16 iulie, trebuie închise toate depozitele de deşeuri care nu respectă normele UE. În judeţul nostru, printre depozitele care trebuie să sisteze depozitarea se află şi cel aparţinând SC CODRIŞOR SRL, în care se depozitează şi la ora actuală deşeurile întregului municipiu Bistriţa.
Termenul de 16 iulie 2009 se aplică şi celor 169 de depozite din mediul rural, care vor sista depozitarea conform hotărârii de guvern. În prezent, doar în 10 comune din judeţul nostru au fost închise depozitele şi redate circuitului natural.
Conform declaraţiilor ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, dacă termenele asumate prin negociere în Tratatul de Aderare nu vor fi respectate, se va declanşa procedura de infrigement, iar „penalităţile vor fi la nivelul întregii ţări, de circa 200.000 de euro pe zi”.
,,În acelaşi context, domnul ministru a declarat că, recuperarea acestor penalităţi va fi îndreptată către adevăraţii vinovaţi, adică spre autorităţile locale care nu şi-au respectat obligaţiile prevăzute de lege. Liderii locali trebuie să înţeleagă că vom intra într-un circuit de penalităţi care ar putea curge la nivelul întregii ţări şi că e vorba de sume foarte mari”, ne comunică Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud.
Ministerul Mediului a transmis în luna aprilie 2009, Consiliilor Judeţene, cât şi Instituţiilor Prefectului o scrisoare, în care le solicita acestora să comunice măsurile întreprinse în vederea respectării angajamentelor asumate de România prin Tratatul de Aderare.
Citiţi şi:
- Depozitul ecologic din judeţul nostru, primul proiect de management al deşeurilor aprobat de Comisia Europeană
- Autorităţile locale ar putea suporta penalităţile UE pentru gropile de gunoi neconforme
- Depozitele de deşeuri ale judeţului
- Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi, oaspete în judeţul nostru
- Programul,, Casa Verde” înlocuit cu un program pilot
Adaugă comentariu nou