Autorităţile locale ar putea suporta penalităţile UE pentru gropile de gunoi neconforme

Primarii vor fi obligaţi să închidă, pe cheltuiala lor, gropile de gunoi de la marginea localităţilor deoarece nu corespund cerinţelor europene. Sătenii vor trebui sa înveţe să selecteze gunoiul în pubele speciale, care ar trebui transportate la depozitul ecologic care se va construi la Tărpiu.

Oamenii din mediul rural nu vor mai putea transporta gunoiul în căruţă până la marginea satului, ci vor trebui să respecte cerinţele europene.

Ulterior închiderii depozitelor de gunoi rurale, administraţiile locale, prin serviciile de salubrizare, trebuie să asigure colectarea deşeurilor menajere şi transportarea lor către cel mai apropiat depozit autorizat.

Consiliul Judeţean trebuie să înceapă să facă investiţii pentru închiderea gropilor de gunoi neconforme din mediul rural şi urban, iar banii investiţi ar urma să le fie rambursaţi după aprobarea aplicaţiei la Bruxelles.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, anunţase la sfârşitul lunii martie, că României i s-ar putea declanşa, din iulie, procedura de infringement pentru nerespectarea angajamentelor în ce priveşte închiderea gropilor de gunoi neconforme cu normele UE. Totodată, oficialul din Ministerul Mediului a arătat ca reprezentanţii Comisiei Europene cer o viziune integrata în ce priveşte managementul tuturor deşeurilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5