Gropile de gunoi neconforme vor putea fi închise pe banii statului

Autorităţile publice locale din oraşe şi comune vor putea scăpa de grija gropilor neconforme de deşeuri, rămase încă ,,operaţionale” din pricini care ţin de lipsa fondurilor necesare. După cum promitea încă de acum o lună şeful Gărzii Naţionale de Mediu - Silvian Ionescu, în cadrul ministerului condus acum de Elena Udrea, s-a lucrat la un ghid de finanţare a proiectelor care vizează dezafectarea depozitelor de deşeuri care nu mai corespund normelor. Joi, acest ghid a fost finalizat şi pus la dispoziţia potenţialilor beneficiari.

În esenţă, orice primărie din ţară poate solicita Administraţiei Fondului pentru Mediu banii necesari închiderii gropilor de gunoi, putând depune în cadrul unei sesiuni de finanţare cel mult două proiecte. De remarcat este faptul că pentru proiectele de acest tip - care vizează desfiinţarea gropilor de gunoi - finanţarea nerambursabilă acoperă în totalitate cheltuielile eligibile.

Procedural, listele cu lucrările de investiţii de acest fel vor fi întocmite de Garda de Mediu şi Agenţie pentru Protecţia mediului şi vor fi înaintate Administraţiei Fondului pentru Mediu spre finanţare după obţinerea avizelor prefectului şi a preşedintelui Consiliului Judeţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5