Jurnalul de Lechinţa

 

Comuna Lechinţa a reuşit, cu toată criza economico-financiară şi a „boicotului politic” de care a avut parte în ultimii ani, să adauge zestrei edilitar-gospodăreşti noi obiective care înfrumuseţează şi îmbogăţesc viaţa celor peste 6000 locuitori. Meritul principal aparţine primarului Romeo Florian, viceprimarului Marcel Tătar şi consilierilor locali care au ştiut, cu toate greutăţile perioadei, să zidească noi împliniri. Câteva dintre acestea vi le readucem în memorie prin intermediul imaginilor de mai jos.

 

 

Bisericile – lăcaşuri sfinte

 

- Cultelor religioase, fără discriminare, li s-au acordat sprijin financiar în funcţie de posibilităţile şi necesităţile momentului. S-au avut în vedere bisericile din lemn, declarate monument istoric, din Ţigău şi Bungard, apoi bisericile ortodoxe din Sîngeorzu Nou, prin documentaţia şi proiectul întocmit, Casa Parohială din Chiraleş – în imagine -, noua Biserică Ortodoxă din Ţigău etc.

 

„Casă de cultură” la Chiraleş

 

- După ce mai bine de 20 ani „Căminul Cultural” din Chiraleş a fost reparat, a venit un primar, şi mă refer la Romeo Florian, care a avut curajul, cu sprijinul Consiliului Local, să dărâme vechea construcţie de mai bine de 100 ani, să aloce fonduri din bugetul local şi să zidească, într-o perioadă relativ scurtă, o adevărată casă de cultură. Valoarea totală a construcţiei depăşeşte 7,5 miliarde lei vechi. Inaugurarea oficială a noului edificiu din Chiraleş va avea loc luni, 4 iunie 2012.

 

7 miliarde lei pentru Vermeş

 

- Pentru cei peste 1500 de cetăţeni ai satului Vermeş s-a modernizat şi reabilitat din temelii aşezământul cultural degradat şi nefuncţional. De fapt, s-a ridicat din nou un aşezământ care înfrumuseţează zona. Pe fundaţia vechiului edificiu s-a înălţat unul nou, modern, multifuncţional, cu toate utilităţile necesare desfăşurării unor activităţi cerute de comunitate. Toată finanţarea, în valoare de 7 miliarde lei, a fost suportată din bugetul local.

 

Canalizarea Lechinţei – spre finalizare

 

- Canalizarea Lechinţei, obiectivul principal al primarului Romeo Florian se apropie de finalizare. Deja se lucrează la Staţia de epurare, lucrare efectuată de o echipă de specialişti din Cehia. Reţelele stradale sunt terminate în proporţie de 99%. Banii au fost obţinuţi prin Ordonanţa 7 (un milion euro) cu o cofinanţare din bugetul local. Vor beneficia de această investiţie toţi locuitorii din Lechinţa.

 

Baza sportivă multifuncţională

 

- 7 miliarde lei vechi au fost investiţi în Baza Sportivă de la Lechinţa. Pentru încheierea lucrărilor mai sunt necesari încă 3,7 miliarde lei, bani pe care, speră primarul Romeo Florian, să-i primească de la Guvern. Aici se desfăşoară activităţi sportive, nu numai fotbal. La ora actuală, echipa de fotbal se află pe locul III, iar juniorii pe locul II.

 

Părculeţul copiilor

 

- Un loc de joacă, un parc al copiilor, este amenajat în centrul comunei. Şi în satele componente au fost înfiinţate astfel de spaţii destinate celor mici.

 

Pietruirea străzilor – încheiată

 

- Pietruirea uliţelor din satul Sângeorzu Nou, şi nu numai, s-a încheiat, astfel încât circulaţia să nu fie uneori îngreunată, mai ales în vremea ploilor abundente. De asemenea, de amintit asfaltarea aleii care duce către Şcoala Generală din Lechinţa, precum şi zonele din vecinătatea unităţilor de învăţământ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5