La Năsăud, cu 1 iulie 2012 Aquabis a scumpit, din nou, apa şi canalizarea

Nu mică le-a fost mirarea (dar şi indignarea) cetăţenilor oraşului Năsăud când au citit „înştiinţarea” afişată la toate scările de bloc şi locuinţe (case) prin care unicii „stăpâni ai apelor” – Aquabis, le aducea marea „bucurie” la cunoştinţă. Iat-o:
„Vă comunicăm că în baza Avizului Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 2380217/19.06.2012, începând cu data de 1 iulie 2012, noile tarife la serviciile de apă şi canalizare vor fi:
Tarif cu TVA lei/mc Tarif fără TVA lei/mc
Apă potabilă 3,41 2,75
Canalizare 2.05 1,65
Director general, ing. Şandru Ion”.
Nu mai ţinem minte a câta scumpire a acestor „servicii” (care numai servicii nu sunt) au suportat năsăudenii, ţinând cont de faptul că susnumita societate a preluat în 2009 de la GCL Năsăud, aflată în reorganizare judiciară, aceste servicii vitale pentru suflarea oraşului, când preţul unui metru cub de apă era 1,75 lei.
Acest fapt a fost şi obiectul unei interpelări în şedinţa de Consiliu Local al oraşului Năsăud, când consilierul din partea PDL, sing. Cornel Cifor, a propus preluarea acestor servicii de către administraţia locală „pentru a nu ne mai jefui cei de la Aqaubis”. Spun asta deoarece de un an de zile aceştia ne pun să plătim şi apa meteorică, fără nicio justificare”, a precizat cu năduf Cifor.
Drept răspuns, primarul oraşului, prof. Mircea Romocea, a promis în faţa legislativului şi a membrilor executivului local că va studia problema. „Vom face toate demersurile pentru a ne retrage de sub patronajul Aquabis şi vom opta fie pentru o externalizare, fie pentru o administrare locală a serviciului de apă şi canalizare. Din ceea ce am studiat eu, numai în Zimnicea, alături de Năsăud, sunt practicate cele mai mari preţuri pe ţară la serviciile de apă şi gaz metan, fapt inacceptabil pentru un oraş aşa ca Năsăudul. Tot din ceea ce am studiat am aflat că cesionarea serviciului către Aquabis s-a făcut fără a se pune nicio condiţie de limitare a preţurilor, cel puţin pentru zece ani de la preluarea în exploatare. Este o greşeală de neiertat a Consiliului Local, pe care doresc să o îndreptăm”, a precizat primarul Romocea.
De asemenea, edilul oraşului Năsăud a spus că va încerca o renegociere a contractului de alimentare cu gaz metan, cu CPC Concordia, care are sediul în Cluj-Napoca, pentru o scădere a tarifului, care este la fel de crescut faţă de alte preţuri practicate în ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5