La un an de Via Transilvanica, elevii din Livezile au pus pietre pictate la bornele din Cuşma

Momente inedite trăite de elevii Şcolii Gimnaziale din Livezile la împlinirea unui an de la proiectul Via Transilvanica. Preşcolarii şi elevii din clasele primare, îndrumaţi de doamnele educatoare şi învăţătoare, alături de doamnele director Ana Capotă şi Mia Bozga, au înfrumuseţat bornele din zona Cuşma cu pietre pictate.
Lucrările au fost realizate de către elevi în săptămâna „Şcoala altfel”, în cadrul acţiunii „Ziua bună – Ziua voluntarilor mici”, organizată în parteneriat cu Tăşuleasa Social.

Acum un an de zile Tasuleasa Social lansa un proiect nou, care era pe atunci un soi de închipuire ambițioasă: proiectul Via Transilvanica, devenit poate cel mai mare și important și, de ce nu, complet proiect al Tășulesei.
„Acum un an, la inaugurarea kilometrului 0 din traseul Via Trasnilvanica, am preconizat că vom amenaja anual 30 de km din acest traseu, din totalul de 1.000 de km pe care ni l-am propus. Calculele respective erau făcute în urma unor analize atente și realiste, relevante pentru vremea aceea. Nimeni nu ne putea pregăti pentru răspunsul și reacțiile oamenilor, al autorităților, al sponsorilor, al presei și scriem din nou, AL OAMENILOR. Credem că Via Transilvanica este o lecție care în continuare ne ia prin surprindere, oricât de bine ne-am pregăti noi. Este o lecție de devotament, perseverență și încredere. Atunci când ne-am hotărât asupra motto-ului “drumul care unește”, închipuirea noastră ambițioasă nu știa să cuprindă toți oamenii pe care aveam să îi cunoaștem “pe drum” și care au contribuit la Via Transilvanica și au adus-o în etapa în care se află azi. Via Transilvanica are ambasadori, susținători, drumeți, voluntari, autorități, sponsori și parteneri, sute de mesaje de încurajare și apreciere, 140 de km dați în folosință în județul Bistrița-Năsăud, peste 400 de km finanțați, are județe în care se lucrează intens: Brașov, Suceava, Harghita, Mehedinți, are un site și un ghid, are multe alte proiecte mai mici în lucru, ne are pe noi, dar cel mai important, vă are pe voi, cei care citiți aceste rânduri și vă bucurați împreună cu noi de faptul că se împlinește un an de la lansarea acestui proiect, un an care a fost mai productiv și mai emoționant decât ne-am fi așteptat noi vreodată.Vă mulțumim sincer și adevărat! Să avem cu toții “cale bună” în drumul spre finalizarea acestui proiect” transmite Tasuleasa Social.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5