Andreea Esca vine în Bistriţa-Năsăud. Este ambasador al unui proiect major!

Sâmbăta viitoare, Andreea Esca va ajunge în judeţul nostru, fiind invitată să participe la montarea primelor două borne kilometrice pe Via Transilvanica, în calitate de ambasador al proiectului cu acelaşi nume derulat de Asociaţia Tăşuleasa Social.  

„Pentru că fiecare mare proiect începe cu primul pas, primele două borne kilometrice, ca și model, vor fi montate săptămâna viitoare, sâmbătă, 21 iulie, ora 15:00, lângă campusul de la Tășuleasa Social, pe drumul Via Transilvanica.  Alături de noi va fi și Andreea Esca, cea care ne bucură cu prezența în rândul ambasadorilor acestui proiect așa drag nouă”,anunţă Tăşuleasa Social pe pagina de socializare.

Săptămâna aceasta, „cu o mobilizare exemplară din partea autorităților din toate cele 11 comune prin care trece Via Transilvanica în județul Bistrița-Năsăud, a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Radu Moldovan şi a domnului Eugen Cosma din partea Instituiei Prefectului Bistrița-Năsăud, am reușit pichetarea drumul nostru de-alungul județului și anume 130 km”, transmit promotorii proiectului.

Comunele prin care a fost cartat traseul sunt Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor.

„Pe lângă faptul că drumul nostru trece prin locuri de o frumusețe care îți taie respirația, am reușit să evităm aproape în totalitate drumurile asfaltate și aglomerate. Nu va fi o treabă tocmai ușoară dar avem promisiunea tuturor celor implicați că în acest an vom termina toți cei 130 km din județul Bistrița-Năsăud Sigur că acest lucru nu va fi posibil decât dacă reușim să găsim parteneri și donatori. Vă ținem la curent!”, susŢin cei de la Tăşuleasa Social.

*** 

Proiectul intitulat Via Transilvanica a fost lansat, în data de 12 iunie 2018, de Asociației Tășuleasa Social pentru a celebra cei 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România. Cu această ocazie, la Alba Iulia a fost încheiat Memorandumul de colaborare pentru realizarea proiectului Via Transilvanica între Asociația Tășuleasa Social, organizațiile non-guvernamentale și autoritățile publice locale și centrale care înțeleg să sprijine realizarea acestui proiect.

         Asociația Tășuleasa Social va elabora detaliile proiectului, va realiza managementul și implementarea proiectului, va asigura promovarea și sustenabilitatea pe termen lung a acestuia.

         Traseul tematic are ca punct de plecare Podul lui Apolodor din Damasc - Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți și va străbate Transilvania și Bucovina până la Mănăstirea Putna din județul Suceava. Traseul va fi unul extins, de aproximativ 950 de km, motiv pentru care amenajarea se va face în mai multe etape și va avea ca scop promovarea natura, istoria și multiculturalitatea prin zonele pitorești, monumentele istorice unice în lume, peisajele deosebite, tradiții și obiceiuri locale.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5