Liberalii iau în calcul să amenajeze, alături de un grup de părinţi, o toaletă pentru elevii de la Slătiniţa

Preşedintele PNL B-N, Ioan Turc, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, declaraţia făcută de primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, pe tema lipsei toaletei de la şcoala din Slătiniţa. „Primarul Creţu a spus ceva frapant: Dacă nu au copiii acasă apă curentă şi toaletă, de ce să mai investim în apă curentă şi toaletă la şcoală? Nu am să-i mai întreb pe cei din PSD pentru că ei oricum sunt cu bagajele făcute, de ce nu au oamenii din Slătiniţa apă şi canalizare pentru că li s-a promis acest lucru cu neruşinare de către PSD la toate alegerile. Au obţinut votul celor din Slătiniţa minţindu-i, fără să roşească, de câte ori au avut ocazia. Primarul nu face altfeva decât să se autoincrimineze, dar să nu înţeleagă – un om cu instrucţia dânsului – că şcoala nu are doar rolul de a transmite informaţii, are un rol civilizator, are şi rolul de a transmite şi acele deprinderi, care să folosească copiilor în viaţă, inclusiv acela de a se spăla pe mâni, lucru care ţine de igienă”, a declarat Turc.

          Potrivit acestuia, problema la şcoala din Slătiniţa ar putea fi rezolvată într-un mod simplu, prin amplasarea unui bazin, care să fie alimentat cu apă de o cisternă, plus toalete ecologice, dar şi construirea unei fose septice ecologice. „Nici măcar atât nu a catadicsit să facă administraţia PSD care e pe picior de plecare”, a adăugat liderul PNL B-N.

          În context, consilierul municipal Sorin Hangan, preşedintele PNL Bistriţa, a spus că, dacă municipalitatea nu va lua nicio măsură până la începerea şcolii, un grup de iniţiativă liberal, alături de părinţi, iau în calcul să întreprindă măsurile necesare şi să ceară Primăriei Bistriţa să le dea autorizaţie pentru o astfel de lucrare. „Nu e un efort chiar aşa de mare. Sunt multe localităţi unde cetăţenii fac mult mai mult pentru comunitate şi pentru copiii lor”, a punctat Hangan.

          Consilierul municipal a spus că o astfel de investiţie ar costa între 15 şi 30.000 lei şi aceasta nu ar fi o improvizaţie, pentru că mulţi bistriţeni folosesc apa din fântâni şi au fose septice, pe străzi unde nu există reţea publică de apă şi canalizare. „Să sperăm că nu vom întâmpina greutăţi în ceea ce priveşte construirea, nu construim abuziv, avem nevoie de o autorizaţie de construcţie. Sunt câţiva cetăţeni, părinţi, care vor să pună şi ei mâna şi mergem şi noi. Materialele reprezintă 30% din costul final”, a concluzionat Sorin Hangan.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5