Liceul Tehnologic Agricol va avea peste 10 hectare de teren pentru lotul didactic experimental. Pe 21 hectare se vor construi locuinţe pentru tineri

Consilierii municipali, reuniţi în şedinţă extraordinară, au aprobat, cu 14 voturi pentru, modificarea Hotărârii Consiliului local al municipiului Bistrița nr.108/19.07.2018 privind stabilirea unor măsuri în vederea schimbării destinației terenului în suprafață de 32 hectare, aferent Liceului Tehnologic Agricol Bistrița, din teren agricol în teren destinat edificării de locuințe proprietate privată de către tineri sub 35 de ani.

         În fapt, a fost aprobată dezlipirea imobilului de 10 hectare pentru în vederea înființării lotului didactic experimental și solicitării Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fondurilor necesare acestui demers, iar diferenţa de de 21,9 hectare va face obiectul schimbării destinației și excluderii din baza materială a învățământului preuniversitar de stat, în vederea demarării proiectului cuprinzând edificarea de locuințe proprietate privată de către tineri sub 35 de ani.

După obținerea avizului conform al Ministerului Educației Naționale de schimbare a destinației și excluderii din baza materială a învățământului preuniversitar de stat a terenului în suprafață de 21,9 ha, prin documentațiile de urbanism care se vor întocmi prin grija Arhitectului Șef al municipiului Bistrița, se vor modifica și categoriile de folosință a terenurilor, conform destinațiilor ulterioare, respectiv teren arabil pentru suprafața de 100.000 mp necesară constituirii lotului didactic experimental și curți, construcții pentru suprafața de 21,9 ha necesară demarării proiectului pentru edificare de locuințe proprietate privată de către tineri. 

La această şedinţă, consilierii PNL nu au participat. Primarul Ovidiu Creţu a menţionat că a convocat această şedinţă pentru ca proiectele să poată fi trimise către ministerele de resort în timp util, în contextul zilelor libere acordate pentru sărbătorile pascale.

*** În luna mai a anului trecut, viceprimarul Cristian Niculae a lansat proiectul „Bistriţa ta, casa ta”, care prevede amenajarea unui noi ansamblu rezidenţial, în zona „La Livezi” din Bistriţa, câteva sute de familii de tineri având oportunitatea de a-şi construi propria casă pe un teren oferit în concesionare de către Primăria municipiului Bistriţa.    

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5