Liceul Tehnologic Grigore Moisil Bistrița, la 50 de ani de existență, i-a așteptat pe elevi, profesori și părinți în “casă nouă”
La 50 de ani de la înființare, Liceul Tehnologic Grigore Moisil Bistrița și-a primit elevii, cadrele didactice și părinții în clădiri reabilitate și dotate la standarde europene. La evenimentul inaugural, care a debutat cu intonarea Imnului Național, alături de echipa managerială – director Sorina Cazac și directorul adjunct Marilena Bogdan- au fost primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, fostul director Mihai Sporiș, fostul absolvent – preot dr. Alexandru Vidican și cpt. Cosmin Uzoni de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
“Suntem cu toții părtași la o părticică din istoria acestui liceu, pentru că în anul 50 al existenței noastre s-a finalizat un proiect important al Primăriei Bistrița, reabilitarea corpurilor A, C și internat și deschidem anul școlar în casă nouă. Veți intra, dragi elevi, în clase moderne. Așa cum ne-am dorit și așteptat de atâta timp, se întâmplă cu generația 50 să începem anul școlar 2024-2025 într-un mediu nu frumos, în care ne vom simți bine, vom munci și vom progresa. Într-o clasă, pe una dintre table, este scris un mesaj care trebuie să fie pentru toți elevii Liceului Tehnologic Grigore Moisil: “Când intrați în această sală de clasă, sunteți prietenoși, creativi, minunați, exploratori, importanți, respectuoși, înțelegători și unici”. Acestea sunt motivele pentru care voi sunteți aici. Acestea sunt motivele pentru care noi, profesorii voștri suntem aici. Să aveți un an frumos, să vă bucurați, să aveți grijă de ceea ce primiți astăzi în dar de la Primăria Bistrița și de la școala voastră și să vă doriți să progresați din ce în ce mai mult, așa încât să deveniți ceea ce vă doriți în viață”, a transmis directorul Sorina Cazac.
Primarul Ioan Turc a menționat că 9 septembrie 2024 este o zi plină de semnificații, care va intra în istoria acestei școli, a Liceului Tehnologic Grigore Moisil. „E o școală din ce în ce mai bună, nu doar datorită faptului că s-au făcut investiții importante, ci și datorită faptului că există aici suflet mare, profesori dedicați, elevi care doresc să facă performanță. (...) Avem 3 clădiri care sunt dotate, pregătite să vă primească și unde puteți să învățați în cele mai bune condiții. Rugămintea mea este să aveți grijă de ele. A fost un efort mare pentru că, pe lângă bani europeni, bugetul local al municipiului municipiului Bistrița a pompat foarte mulți bani în acest sector, din cauza a tot felul de probleme tehnice. Această școală își deschide porțile sub cele mai bune auspicii. Urmează ca să mai facem și alte lucruri, cum ar fi asfaltarea, curții și vă promit, în numele administrației locale, că vom face în curând și acest lucru. Mai avem câte ceva de făcut și prin curtea școlii, în afară de asfalt, mă refer la mobilier urban și alte facilități care să vă ajute să aveți un cadru cât mai prietenos. Să vă dea bunul Dumnezeu înțelepciune, dragi elevi și cadre didactice, pentru că fără profesori inimoși nu putem face performanță”, a punctat primarul Ioan Turc.
Cpt. Cosmin Uzoni de la IJJ BN a dat citire mesajului Ministerului Afacerilor Interne, prin care s-a reiterat importanța siguranței elevilor și a cadrelor didactice. “Noi, polițiștii, jandarmii, pompierii, suntem prietenii voștri. De fiecare dată când aveți nevoie, veți găsi sprijin, stați departe de pericole. Nu cădeți în plasa tentațiilor, oricât de ofertantă ar părea”, a punctat reprezentantul IJJ BN.
Despre proiectul de reabilitare, dar și câteva repere din istoria acestei școli a vorbit fostul director Mihai Sporiș-Moldovan, în timp ce directorul adjunct Marilena Bogdan a menționat că cele trei corpuri sunt reabilitate la standarde de calitate, dotate cu tehnologie digitală, iar copiii din alte localități au posibilitatea de a se caza într-un internat de 4 stele. Cel mai important, școala are cadre didactice valoroase. “Vă mulțumim pentru că ne-ați ales, ne dorim să obținem și în acest an rezultate de podium la concursurile de meserii la olimpiadele școlare și, bineînțeles, la bacalaureat, unde am fost fruntași, cu o promovabilitate de 83,1%”, a spus directorul adjunct de la LTGM Bistrița. În mesajul său, prof. Marilena Bogdan s-a referit și la bursele oferite pentru învățământul tehnologic, dar și la parteneriatele cu firme locale în învățământul dual.
După slujba de binecuvântare, părintele dr. Emanuel Vidican, fost elev al școlii, le-a spus elevilor că doar învând vor putea ajunge oameni de calitate. “Iubiți, dragii mei, cartea și învățătura și luați exemplu profesorilor și dascălilor dumneavoastră, care sunt aici de față și care vă vor învăța ceea ce este bineplăcut înaintea lui Dumnezeu și oamenilor. Dumnezeu să vă binecuvânteze, dăruindu-ne sănătate, pace și liniște”, a transmis părintele Emanuel Vidican.
Cu emoție în suflet, bobocii au pășit într-o nouă etapă a vieții, elevii, cadrele didactice și părinții fiind cei care, în mod simbolic, au tăiat o panglică inaugurală, un moment pe care și-l vor aminti peste ani.
Citiţi şi:
- Elevi și profesori de la Liceul Tehnologic "Grigore Moisil" Bistrița, în stagiu de pregătire profesională și instruire practică în Turcia printr-un proiect Erasmus + VET
- Elevii şi profesorii Liceului Tehnologic „Grigore Moisil”, solidari în campania „Ştim să dăruim!”
- Meseria mea- un job al viitorului! Concursuri pe meserii pentru elevii din județ, organizat de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița!
- Au fost premiați elevii care au câștigat concursurile pe meserii – sudor, operatorul CNC- digital și mecanic auto- din cadrul proiectului "Meseria mea-un job al viitorului"!
- La mulți ani dnei profesor Sorina Cazac, director al Liceului Tehnologic "Grigore Moisil" din Bistrița!
Comentarii
Salut prieten drag, bine-ai venit!
Mai citești Platon sau Democrit?!
Că-n orașul tău - pe care-l pierzi,
Cel ce lua comanda, dă comenzi.
Prieten drag, ce chestiune bizară,
Azi mă mir că n-ai plecat din țară.
Vremea trece, noi ne știm demult.
Vino, povestește-mi că te-ascult!
Adaugă comentariu nou