Liceul Tehnologic Lechința, partener în proiectul european Erasmus + ˮ We are a big family ˮ

            Liceul Tehnologic Lechința se mândrește cu derularea mai multor proiecte europene Erasmus + în această perioadă. Unul dintre ele este parteneriatul la scară mică ˮWe are a big family – inclusive education in preschools instutionsˮ cu o durată de 18 luni, alături de coordonatorul Instituto Compresivo Don Roberto Angeli din Livorno, Italia și ceilalți parteneri: Mezitli Anaokulu din Mersin, Turcia; Detska gradina Dora Gabe din Sandanski, Bulgaria și 2nd Kindergarten of Peania din Atena, Grecia. Ideea acestui parteneriat este incluziunea educațională a copiilor cu nevoi speciale în grădiniță. Incluziunea copiilor cu nevoi speciale, chiar de la nivel preșcolar este o problemă la nivel global iar partenerii noștri au identificat-o ca prioritate, aceasta fiind o dorință comună în acordare de drepturi egale la educație tuturor copiilor. Incluziunea eficientă a copiilor în mediul școlar și crearea de oportunități pentru evoluție și integrare necesită o muncă susținută din partea tuturor factorilor implicați în educație – cadre didactice, familie și societate- prin conștientizare și acțiune concretă alături de responsabilitate și respect pentru drepturile acestor copii. Nevoile copiilor, identificate la nivel partenerial, sunt diverse: copii cu dizabilități fizice și mentale, cu autism și ADHD, probleme comportamentale, de ordin familial, financiar, etnic, rasial și mai presus de toate probleme și tulburări emoționale. Scopul acestui proiect este de a identifica strategii și tehnici noi, eficiente, aplicabile în procesul de educație din grădiniță pentru copiii cu nevoi speciale.

            În perioada 30 mai – 3 iunie 2022, a avut loc prima mobilitate a proiectului în Mersin, Turcia, la grădinița Mezitli Anaokulu. Liceul Tehnologic Lechința a fost reprezentat de d-nele Barar Tincuța- Ionela, profesor de limba engleză și responsabil de proiect la nivel școlar și Greab Laura- Maria, profesor învățământ preșcolar la Grădinița cu program prelungit din Lechința. În cadrul acestei mobilități, echipele țărilor partenere s-au cunoscut pentru prima dată față în față și s-a închegat o frumoasă relație profesională care va duce, cu siguranță, la o colaborare fructuoasă cu rezultate pe măsură. S-a discutat despre obiectivele și activitățile proiectului, în general, și mai specific despre activitățile și pașii ce trebuie urmați până la mobilitatea următoare, care va avea loc în Bulgaria, în perioada 24- 28 octombrie 2022.  De asemenea, s-a ales logo-ul proiectului și s-au împărțit sarcinile privind promovarea și vizibilitatea proiectului în mediul online prin Google Drive, E-Twinning platform, Facebook group, site-urile școlilor și mass-media din fiecare țară parteneră.

Țara gazdă, Turcia, prin programul mobilității pe care l-a pregătit, a dat dovadă de profesionalism în derularea activităților dar mai ales respect și bine-cunoscuta ospitalitate oferită partenerilor. Am încheiat mobilitatea ca ˮo mare familieˮ, pregătită să își ducă la bun sfârșit misiunea asumată prin acest proiect. Suntem toți nerăbdători să conlucrăm pentru a ne atinge obiectivele și pentru a aduce plus valoare educației copiilor noștri, în special celor care necesită o atenție deosebită.

prof. Barar Tincuta-Ionela

 



 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5