Liviu Dragnea: La sfârşitul lunii iunie, vom semna contractul pentru ambulatoriul din Bistriţa

 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a anunţat, astăzi la Bistriţa, că va reveni în municipiu pentru a semna contractul de finanţare pentru modernizarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Investiţia în valoare de 36 milioane lei va fi finanţată din fonduri europene, proiectul amânat pe lista de finanţare din cauza documentaţiei deficitar întocmite, în mandatul fostului Consiliu Judeţean.

         „Voi veni tot aici, nu îi voi chema la Bucureşti, să semnez cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud un proiect important de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean, un proiect în valoare de 36 milioane lei. Sperăm să fie undeva la sfârşitul lunii iunie. Domnule preşedinte, să vă faceţi timp să fiţi în oraş, să semnăm contractul”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, Liviu Dragnea.

În context,viceprim-ministrul Dragnea a menţionat că a vrut să vină la Bistriţa pentru că cele două proiecte europene  - Casa Argintarului şi Centrul Comunitar pentru Tineret - au „ceva aparte”, dar şi pentru „un transfer de încredere”.

„Am stabilit ca toate proiectele cu finanţări europene să le semnăm faţă în faţă, ministerul cu autorităţile locale, pentru a arăta, pe de o parte, că ministerul este partener permanent, pe toată durata implementării proiectului până la finalizare,  acordând sprijin în toate chestiunile care pot apărea, iar pe de altă parte am vrust să fie un transfer de încredere reciprocă între primari/preşedinte CJ şi ministru.  Am venit pentru a arăta respectul meu faţă de fiecare autoritate locală care munceşte, se preocupă în a identifica resurse de finanţare, mai ales europene, pentru dezvoltarea comunităţii.

Am ţinut să vin neapărat la Bistriţa pentru că amândouă contactele au un specific aparte”, a argumentat Liviu Dragnea.

         Pe lângă elementele de istoric ale imobilului, vicepremierul a punctat faptul că acest proiect a fost blocat la ministerul de resort, pentru că „o bucăţică de teren pe care se amenajează două parcări, deşi era în proprietatea Consiliului Judeţean, nu era trecut prin hotărârea de Guvern celebră care stabileşte domeniul public al unităţii administrativ- teritoriale”:

„După o analiză mai atentă, şi funcţionarii din minister care spuseseră că nu se poate, brusc au descoperit că se poate”, a adăugat Liviu Dragnea.

         Potrivit acestuia, şi în cazul proiectului depus de Primăria Bistriţa, de „Reabilitare şi modernizare a Centrului Comunitar pentru Tineret - Strada Liviu Rebreanu, nr. 18”, a fost vorba tot despre un blocaj, de această dată politic.

         „Am vrut să vă spun aceste lucruri pentru că de multe ori, mai ales în ultimii doi ani, s-a discutat în România care sunt cauzele pentru care noi nu reuşim să absorbim fonduri europene. Pe de o parte, a fost un anumit blocaj politic, şi într-adevăr la acest proiect al dumneavoastră, al Primăriei Bistriţa, era, se pare, cineva de aici, un om politic de aici care este foarte interesat de dezvoltarea judeţului şi care a încercat să blocheze toate proiectele care venau dintr-o anumită culoare politică. Pe de altă parte, vorbim de o anumită rezistenţă, rigiditate, lipse de viziune,  răutate a unor funcţionari din minister, care nu erau interesaţi de câte fonduri trebuie să intre în România. Dacă puteau să plătească nişte poliţe, le plăteau. Dacă nu aveau de plătit poliţe, de ce să facă bine dacă puteau să facă rău. (...) Dacă rămânem sănătoşi la cap şi sper să rămânem, în România nu vor mai fi blocaje politice”, a spus Liviu Dragnea.

         Finalmente, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a reiterat faptul că Bistriţa-Năsăud este un judeţ strategic pentru această zonă a ţării, cu potenţial foarte mare. „E un judeţ care are potenţial foarte mare şi din punct de vedere turistic, iar, revenind la Casa Argintarului, pe noi ne interesează foarte mult sp exploatăm cât mai mult moştenirea saşilor, pentru că acest Guvern trebuie să facă toate acţiunile posibile pentru ca saşii să poată fi stimulaţi să vină să-şi viziteze locurile şi să vadă ceea ce au făcut părinţii lor, bunicii lor. Asta poate să ajute şi la dezvoltarea acestei zone şi la o relaţionare mai bună între România şi Germania”, a concluzionat oficialul guvernamental.

***         

Cele două noi contracte de finanţare prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013, au o valoare totală de peste 5 milioane de lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5