Lucruri pe care sa le faci si lucruri pe care sa nu le faci atunci cand iei un imprumut
Numeroasele IFN-uri care ofera zeci de variante de imprumut rapid, pot fi extrem de tentante pentru cei care nu reusesc sa se descurce de la o luna la alta cu cheltuielile. Totusi, accesarea unui astfel de imprumut trebuie sa se faca cu foarte mare atentie. Conform celor de la rabatlaan.dk, o proasta organizare a imprumutului poate sa duca la datorii mari si la imposibilitatea de a lua imprumuturi ieftine, fara garantie, intr-un viitor apropiat.
Ce trebuie sa fie facut si ce nu trebuie sa fie facut atunci cand se ia un imprumut rapid?
1. Trebuie sa fie facut un calcul al tuturor veniturilor. In momentul in care se ia un imprumut este bine sa se ia doar in urma unui calcul serios. Acel imprumut trebuie sa fie returnat, alaturi de dobanda impusa de institutia financiara. Daca nu exista garantia ca se poate returna, este bine sa se caute alte solutii, cum ar fi un al doilea loc de munca.
2. Trebuie sa fie facuta o analiza a pietei. Exista zeci de IFN-uri care isi atrag clientii prin fel de fel de oferte. Este bine sa se prospecteze piata cu atentie, in asa fel incat sa se gaseasca optiunea cea mai buna in ceea ce priveste dobanda, modul de acordare si suportul oferit.
3. Trebuie analizata institutia de la care se ia creditul. Odata ce a fost aleasa institutia, trebuie sa se analizeze cu atentie site-ul, termenii si conditiile impuse si contractul. De foarte multe ori, contractele de creditare sunt semnate fara o foarte mare atentie la detalii. Acestea trebuie sa fie citite cu o atentie sporita, in asa fel incat sa se inteleaga cu exactitate ce se intampla in cazul intarzierilor sau atunci cand apar situatiile neprevazute.
4. Trebuie sa fie evitate IFN-urile care au avut probleme. Din fericire, societatea in care traim ofera o transparenta destul de mare. Institutiile financiare care au generat probleme de-a lungul timpului trebuie sa fie evitate, indiferent cat de bine suna oferta pe care o au.
5. Trebuie sa se evite accesarea unui credit pentru nevoi care nu sunt vitale. Creditul de la un IFN se ia doar in momentul in care nu exista alta solutie. In general, nu trebuie sa fie luat pentru un telefon nou, pentru o vacanta sau orice alte achizitii care suporta amanare. Pentru toate acestea sunt indicate creditele bancare, cu dobanzi mai mici. Creditele mici, doar cu buletinul (lån penge uden dokumentation) sunt indicate in cazul urgentelor, cand este nevoie de bani in cateva ore, bani ce pot fi restituiti intr-un timp scurt.
Optiunea imprumuturilor rapide este foarte buna, insa in acelasi timp poate sa fie destul de riscanta. Tocmai de aceea, accesarea unei astfel de solutii de finantare este bine sa fie facuta cu cea mai mare atentie, in asa fel incat totul sa decurga normal. Daca restituirea banilor se face conform termenilor stabiliti initial, sansele unui nou imprumut sunt foarte mari iar acest instrument poate sa fie una dintre cele mai bune optiuni pentru cei cu venituri reduse.
Citiţi şi:
- Creditele de la bancă și IFN: argumente PRO și CONTRA
- 5 reguli importante de care trebuie să ţii cont când urmăreşti să obţii un credit rapid IFN
- Explicatii despre creditele nebancare. Ce aduc nou finantarile de la IFN-uri
- Managementul cheltuielilor- cum îți drămuiești banii și când apelezi la un credit rapid?
- 7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a accesa un credit pentru nevoi personale
Adaugă comentariu nou