„În lumea teatrului”. Concurs de teatru școlar la Centrul Școlar de Educație Incluziva Beclean
Unul dintre importantele roluri ale acestui proiect este cel de a-i implica pe elevi în desfășurarea activităților extrașcolare, în situații sociale diverse care îi vor face mai responsabili în legătură cu modul de conviețuire cu cei din jur, indiferent de școală sau forma de învățământ pe care o frecventează. În general, teatrul și dramatizările sunt foarte apreciate de elevi, așa că, pornind de la această realitate, acest proiect a fost inițiat din nevoia de a da posibilitatea tuturor copiilor să aprecieze frumosul din arta teatrală, să recite, să danseze și, nu în ultimul rând, să își exprime propriile trăiri și sentimente pe scenă.
Piesele de teatru transpuse de către cei mici au avut o durată de maxim 15 minute, având propria decizie în alegerea dramaturgiei, fie ea națională sau internațională.
Între participanţi au fost trupele de teatru ”Actorino” de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Beclean, ”Aris” de la Clubul Copiilor Beclean, ”Steluțele” de la Grădiniţa ”Albă-ca-Zăpada” Beclean, ”Caravana poveștilor” de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Lacrima, ”Zburlici” de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă 1 Bistrița, ”Licuricii” de la Grădiniţa ”Albă-ca-Zăpada” Beclean, ”Piticii” de la Grădiniţa ”Albă-ca-Zăpada” Beclean.
Fiecare moment teatral a fost evaluat de către un juriu format din reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistrița-Năsăud, de profesori de limba și literatura română de la școlile din oraș, cât și alte persoane desemnate. Apreciarea concurenţilor a fost făcută pe baza prezenței scenice, cât și a corectitudinii și expresivității în exprimare, armoniei scenice în comunicarea verbala și nonverbala dintre parteneri.
Scopul concursului de teatru școlar „În lumea teatrului” a fost cel de a sensibiliza copiii față de artă, în general, și față de arta teatrală în deosebi, exersarea aptitudinilor actoricești-interpretive și a celor colaterale actoriei (desen, pictură, dans, muzică). Obiectivele cele mai importante au fost integrarea copiilor cu CES în colectivitate, încurajarea copiilor în exprimare, dezvoltarea capacității interpretative, imaginative și creative.
Astfel, micii școlari au avut ocazia de a intra în pielea personajelor lor preferate, cât și ocazia de a-și învinge teama față de public, crescându-le astfel încrederea în sine. Participarea la astfel de concursuri aduce doar beneficii, de la sporirea creativității, la crearea de noi și frumoase prietenii, cu persoane ce împărtășesc aceleași plăceri.
Felicitări tuturor participanților, cât și Centrului Școlar de Educație Incluzivă Beclean, pentru organizarea acestei frumoase oportunități de cunoaștere a sinelui în cadrul școlilor județene.
Adaugă comentariu nou