MAI cere ajutorul Armatei pentru deblocarea drumurilor înzăpezite

Ministerul Administraţiei şi Internelor a cerut ajutorul Armatei pentru deblocarea drumurilor înzăpezite şi a căilor de acces către secţiile de votare organizate pentru alegerile parlamentare 2012.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a cerut Ministerului Apărării Naţionale să sprijine intervenţia pe drumurile acoperite cu zăpadă, pentru deblocarea oamenilor şi a drumurilor care duc spre secţiile de votare, a declarat, duminică, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.

Secretarul de stat din MAI pentru Relaţia cu Parlamentul şi Guvernul, Bogdan Tohăneanu, a spus că au fost câteva probleme la deschiderea unor secţii de votare, în special din vestul ţării, unde membri ai unor secţii nu au putut ajunge până la ora 7.00, din cauza ninsorii şi a viscolului.
Tohăneanu a subliniat însă că procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale raportat la nivelul întregii ţării.
"Vremea nu este foarte blândă, astfel că se aşteaptă să fie probleme", a precizat Tohăneanu.
Secretarul de stat a mai spus că autorităţile locale au principala atribuţie ca, împreună cu Poliţia Rutieră, să creeze condiţiile necesare pentru accesul populaţiei la vot, să intervină pentru deblocarea drumurilor care dus spre secţiile de votare şi, cel mai important, să intrervină în cazul în care sunt oameni blocaţi din cauza zăpezii.

În judeţele Timiş, Arad şi Suceava mai multe secţii de votare nu s-au deschis de la ora 7:00 aşa cum era programat din cauza viscolului.
Drumurile naţionale DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare şi DN 6, în zona Cenad, din judeţul Timiş, precum şi autostrada Arad - Timişoara sunt închise, duminică dimineaţă, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, pe aceste porţiuni de drum fiind utilaje de deszăpezire, potrivit CNADNR.

Sursa:mediafax

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5