Mândria de a fi Cetăţean de Onoare al Năsăudului

Ediţia din acest an (a XI-a) a „Zilelor Năsăudului” a avut o amploare deosebită, fiind cea mai reuşită de până acum, cum afirmă toţi cei implicaţi în desfăşurarea evenimentului şi participanţii colaterali. După ce Maialul elevilor năsăudeni a deschis sărbătorile, având o participare record – peste 800 de elevi au defilat în costume populare – au urmat sesiunile de comunicări, lansările de carte, expoziţiile, simpozioanele sau concertele de muzică populară sau uşoară, pentru a nu uita şi evoluţia sportivilor de la „Shotokan Dojo” Năsăud şi „Ilyo” Bistriţa, a venit ziua a patra, cu momentele festive: acordare Certificate europene de căsătorie pentru cuplurile „50+”, a diplomelor şi unor pacheţele pentru veteranii de război şi, a şedinţei festive a CL Năsăud, în cadrul căreia au fost acordate trei titluri de Cetăţeni de onoare ai oraşului Năsăud.
Într-o atmosferă sărbătorească, emoţionantă, plină de respect şi duioşie, opt cupluri au fost felicitate pentru convieţuirea timp de peste 50 de ani, drept pentru care au primit „Diploma jubiliară 50+”: Pop Ioan cu Maria, Pop Dumitru cu Maria, alt Pop Ioan cu Maria, Donat Ghinuţ cu Floarea, Daichendt Ioan cu Maria, Dărăban Ioan cu Viorica, Mititean Ioan cu Lucreţia şi Sârb Ioan cu Floarea.
Primarul Dumitru Mureşan şi prof. Romulus Berceni (consilier local, preşedintele de şedinţă) i-au felicitat, le-au urat sănătate şi împliniri pe mai departe, sărbătoriţii primind flori şi câte un „plic” cu 400 lei, apoi au ciocnit un pahar de şampanie, continuând cu o masă festivă în cinstea lor.
Nu au fost uitaţi nici puţinii veterinari de război care au mai rămas printre năsăudeni, edilul urbei acordându-le diplome şi un „pacheţel”.
Momentul festiv a culminat cu acordarea de noi titluri de Cetăţeni de onoare ai Năsăudului. Prima care a fost răsplătită pentru cinstea şi renumele aduse ţării, judeţului şi oraşului a fost prof. Rodica Hoha Drăguş, pe care au gratulat-o colegii de la liceul bistriţean (LPS), cei din Năsăud, dar şi primarul Vasile Borş, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean BN la alegerile din 10 iunie – prieteni de familie cu sărbătorita, care a mulţumit – vădit emoţionată, pentru onoarea făcută.
A urmat momentul acordării distincţiei şi a felicitărilor cercetătorului ştiinţific dr. în istorie Cristian Anton Găzdac (Cluj-Napoca) – 42 ani, care a venit însoţit de frumoasa familie – soţia şi trei copilaşi dulci, părinţi şi prieteni. A răspuns cuvintelor frumoase ce i-au fost adresate, cu emoţie şi gratitudine.
Al treilea titlu i-a fost acordat prof. univ. dr. Simion C. Mândrescu (post-mortem) – titular al primei catedre universitare de Limba şi literatura germană – 1904 – Bucureşti, diploma primind-o descendenţii acestuia.
După-amiaza şi seara au aparţinut, iarăşi, muzicii. După concursul de interpretare pentru tineri „De Ispas la Năsăud”, a urmat un recital de muzică populară susţinut de interpreţi consacraţi, printre care îi amintim pe: Ana Strâmturean, Ana Ilca Mureşan şi Cristian Pomohaci.
Focurile de artificii au încheiat manifestările în jurul miezului nopţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5