Mesajul prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud cu ocazia Zilei Armatei Române
Ziua Armatei Române reprezintă pentru toţi românii un prilej de bucurie şi mândrie naţională, cu atât mai mult pentru noi ardelenii, căci această zi este legată efectiv, dar şi sufleteşte de Transilvania, atât de dragă nouă, aceasta revenind la matca ei firească.
De aceea, se cuvine să ne onorăm eroii care prin jertfa lor au apărat unitatea şi integritatea naţională, dar şi să ne arătăm respectul şi încrederea în urmaşii acestora care, în numele aceloraşi valori naţionale, îşi fac datoria zi de zi, animaţi de aceleaşi sentimente şi spirit de sacrificiu faţă de ţară.
Cu acest prilej, felicit întreg personalul unităţilor militare de pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, transmit tuturor veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere din judeţul nostru multă sănătate şi prosperitate, iar eroilor neamului le aduc un pios omagiu.
Prefect
Ioan Ţintean
Citiţi şi:
- Primarul Mircea Romocea: La mulţi ani, Armatei Române!
- Ovidiu Creţu, primarul Bistriţei: Respect pentru cei care poartă nobile însemne militare!
- Ziua Armatei, sărbătoarea fiecărei inimi de român, marcată la Bistriţa
- Sărbătoarea Armatei, onorată de preşedintele CJ, primarul Bistriţei, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie
- Deputatul Cristina Iurişniţi: Am participat la manifestările organizate cu ocazia Zilei Armatei, o instituție care se bucură de credibilitate în rândul populației
Comentarii
Ziua de 25 octombrie este Ziua Armatei Române, dar este şi Ziua Regelui, desi in mesajul prefectului nu se face nici o referire la cel de-al doilea moment aniversar. Regele Mihai I s-a nascut la 25 octombrie 1921 la Sinaia si este ultimul rege al României și unul dintre puținii șefi de stat în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. A domnit în două rânduri, între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. Intre Ziua Armatei si Ziua Regelui exista o stransa legatura, avand in vedere rolul decisiv pe care l-a avut Majestatea Sa Regele Mihai în declansarea actului de la 23 august 1944, cand Armata Română a părăsit tabăra hitleristă trecând de partea Aliaţilor, ceea ce a dus la scurtarea razboiului cu peste 6 luni si la salvarea a mii de vieti. Acest lucru a determinat un puternic val de recunostinta si simpatie fata de Majestatea Sa Regele Mihai .
Adaugă comentariu nou