Ministrul Petre Daea: Îi felicit pe fermierii din Sânmihaiu de Câmpie! Producţia este foarte importantă pentru nevoile judeţului

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, la Sânmihaiu de Câmpie, că a venit în Bistrița-Năsăud într-un interes legitim, pentru a fi conectat la realitatea zilnică, dar și pentru a putea interveni punctual pentru a rezolva problemele cu care se confruntă agricultorii. Potrivit acestuia, vizita din Bistriţa-Năsăud a fost un răspuns la invitaţia adresată de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Acesta a vizitat două ferme de creşterea bovinelor - a lui Sebastian Nicula şi Răzvan, dar şi culturi de porumb şi de soia de la SC Mate SRL, remarcând munca fermierilor din zonă.  

“Am decis să ajung în comuna unde se sărbătorește astăzi Ziua Grâului. Nu puteam să nu fiu prezent într-un loc unde oamenii dau atâta importanță evenimentului pe care îl considerăm atât de necesar, încheierea recoltării uneia dintre cele mai importante culturi care produce pâinea de zi cu zi.

Am avut ocazia să văd câteva ferme și câteva suprafețe de culturi, am putut constata la fața locului că starea de vegetație era normală, chiar bună, producțiile sunt pe măsura eforturilor pe care le-au făcut fermierii și iată că aceste condiții climatice din această zonă au fost prietenoase cu fermierii și nu avem pierderi de culturi, este un lucru foarte bun.

Chiar dacă suprafața arabilă a județului este mică, iar suprafața cultivată cu principalele culturi nu este atât de mare din punct de vedere al ponderii la nivelul țării, este foarte importantă pentru nevoile interne ale județului și pentru realizarea produselor atât de necesare pentru alimentarea populației și pentru asigurarea hranei în zootehnie.

Vreau să felicit fermierii care mi-au arătat producții pe care le apreciez ca foarte bune, culturi extraordinare din punct de vedere al capacității, culture uniforme, din care să poată scoate o brumă de câștig. Agricultura este o afacere, din ea trebuie să trăiești, din ce produci și din ce câștigi, să poți continua”, a declarat Petre Daea.   

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5