Monica Săsărman (PNL): Mai e un pas, demisia actualilor parlamentari

Lecţia de viaţă oferită de tineri în ultimele zile triste pentru români este dincolo de orice cuvinte. Mai e un pas, poate cel mai important pentru ca România să-şi recapete demnitatea şi speranţa: demisia actualilor parlamentari.

O ierarhie a demisiilor ar putea fi conturată în următorul mod:

- pentru început, acei parlamentari obişnuiţi ai cluburilor de noapte şi luxului nocturn şi cărora nu le-a păsat dacă în club sunt condiţii de siguranţă pentru tineri;

- apoi, acei parlamentari care de 25 ani se lăfăie în Parlament şi care au ridicat corupţia la rang de bună practică şi reusită în politică, considerându-se Dumnezeu pe pământ, fără de care niciun fir de păr nu poate să cadă, nicio alocare de fonduri înspre comunităţi nu poate avea loc, niciun guvern capabil nu poate guverna, nicio afacere onestă nu poate rezista, mult prea preocupaţi de propriile interese şi dornici de arginţi indiferent de unde provin;

- apoi cei care au ajuns în Parlament printr-o conjunctură şi care încă orbecăiesc prin instituţie, neştiind nici măcar ei cine sunt, pe cine reprezintă şi care le e menirea, masa de votanţi după cum bate vântul şi interesul şefilor;

Pot să rămână doar cei care şi-au exercitat cu bună credinţă atribuţiile, buni profesionişti şi oneşti în relaţia cu cetăţeanul. Aceştia sunt prea puţini pentru a asigura o majoritate.

Se poate…

Monica Săsărman

Comentarii

08/11/15 12:29
CETATEAN DE Cluj

Solutia cu tehnocratizarea exclusiva si totala a Romaniei, in toate sferele vietii sociale si economice, este posibila, dar numai cu schimbarea actualei Constitutii, care au avut ei grija politrucii s-o faca in favoarea partidelor adica a actualei "puterii politice".
Este posibil acest lucru, dar numai Ș
- fie printr-o Noua Revolutie,
- sau printr-o "Lovitura de stat" data de anumite forte capabile s-o faca ( si care nu poate fi decat eventual cei care au "arma in mana" ... ) ceea ce este foarte putin probabil sa se intample in actuala conjunctura social-economica si mai ale politica de aici din Romania sau din intreaga Europa.
Daca "acele forte" ( care ar fi ele - revolutionarii, strada, multimea revoltata... sau fortele armate... in ansamblu ) ar prelua puterea in stat, ar trebui sa suspende Constitutia, sa demita toate structurile din "puterea politico-legislative de jos si pana sus , Parlamentul in speta ) si si sa-si asume totul pentru o perioada de "tranzitie" ( si care de asemenea este imprevizibila in timp si spatiu... ) atunci poate ca s-ar putea realiza acest deziderat.
Pana una alta, singura solutie viabila, este ca presedintele tarii, sa numeasca un Guvern technocrat, cu inalti functionari publici, pe domenii de activitate, care sa nu fi fost niciodata membrii de partid, nicaieri cel putin 10 ani de zile inainte... aceasta definitiv de acum incolo - solutie care nu este agreata nici de actualele partide politice si nici de catre domnul presedinte Johannis.
Atat domnul Johannis cat si partidele politice, sustin "alegeri anticipate"... in sensul ca lumea se va linisti si intr-un fel sau altul, se vor "roti la putere"... ori unii, ori altii si va ramane ca si "inainte"... adica, tot o "putere politica " cu un guvern tot de Țpolitruci " si care sa aiba un control si un amestec total asupra celorlalte puteri statale ( puterea administrativa si puterea judiciara, judecatoreasca ) .
Pariu pun ca va ramane ca si "inainte "... si ca toata aceasta "miscare de strada"... nu va fi decat "o furtuna intr-o oala de noapte " , deoarece Ș
-fortele militare din stat ( care ar putea face acest lucru ) , sunt conduse de catre generalii pusi de actuala putere, iar un general care sa fie dispus sa faca acest lucru , cu siguranta nu are "putere s-o faca",
-iar o "Noua Revolutie"... nu are cine s-o mai faca .
Acest lucru, trebuia sa se intample la Revolutia din 1989... Atunci era momentul cel mai propice sa se intample. Acuma... este mult prea tarziu si total ineficient. Oricare partid va iesi la alegerile anticipate, tot "partid politic" ( format din politruci ) va fi... si care intr-un fel sau altul s-a rotit la putere si tara a ajuns asa cum este astazi .
Speranta in niste partide mici, n-are nici un viitor , efectiv nu vor avea nici o putere, oricare ar fi aceste partied, de stanga de centru ori de dreapta .
Deci, repet: momentan, TOTUL NU ESTE ALTCEVA, DECAT O FURTUNA INTR-UN BILI !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5