Monumentul eroilor maiereni, sfintit. Vasile Bors: N-a stiut nimeni ceasul si ziua in care ei au murit

Un amplu ceremonial militar-religios a avut loc la Maieru, în prezenţa a numeroase oficialităţi. În cadrul acestuia a fost sfinţit Monumentul Eroilor măiereni căzuţi pe câmpurile de luptă în cele Două Războaie Mondiale, monument amplasat la intrarea în curtea bisericii, şi a avut loc o impresionantă paradă militară susţinută de Brigadă 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistriţa-Năsăud.

Primarul Vasile Borş a avut un discurs emoţionant despre sacrificiul acestor măiereni şi nu numai şi datoria noastră de aducere aminte.
"N-a ştiut nimeni ceasul şi ziua când ei au murit. Doar ştim de la acea vreme plânsetele părinţilor, ale soţiei, ale copiilor. De aceea, mă simt mândru astăzi, împreună cu dumneavoastră, măierenii, că am reuşit să construim acest monument", a spus primarul Vasile Borş.

Edilul măierean a adăugat că amplasarea acestui monument nu este una întâmplătoare. "De acum înainte, doresc ca atunci când vom intra pe sub acest monument, pentru că şi poziţionarea lui a fost aleasă cred tot de Dumnezeu, să ajungem la biserică şi uniţi în rugăciune, cei de pe pământ cu cei din ceruri, să putem striga: Mărire întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, între oameni bunăvoire. Fie ca această zi binecuvântată de Dumnezeu să rămână în inimile noastre, ale tuturor. Din Maieru spun: Trăiască România, trăiască românii! Dumnezeu să binecuvânteze ţară!", a transmis primarul Borş.
În cadrul evenimentului, primarul Vasile Borş a acordat Diplome de mulţumire unor oficialităţi judeţene şi locale, printre care preşedintele CJ-Radu Moldovan, viceprimarul Vasile Deac, fostul primar Vasile Dumitru, omul de afaceri Traian Larionesi.
După-amiaza, de la ora 17.00, Primăria comunei Maieru organizează un concert extraordinar, printre invitaţi numărându-se nume sonore ca Sava Negrean Brudaşcu sau Andra.

La „Sărbătoarea măierenilor” sunt aşteptaţi toţi fiii satului, dar şi ceilalţi locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud care doresc să se bucure de câteva momente de înălţare sufletească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5