În opinia deputatului Suciu,

Motivele invocate de PDL în boicotul de la CJ sunt “puerile”

Deputatul Daniel Suciu, fost consilier judeţean, consider că motivele invocate de aleşii judeţeni ai PDL pentru a nu participa la şedinţa de Consiliu Judeţean nu au susţinere. Mai mult, Suciu spune că Opoziţia beneficiază de un tratament bun din partea staff-ului CJ, situaţie incomparabilă cu ce era pe vremea lui Liviu Rusu.
“Dacă domniile lor considerau că noi am greşit atunci când nu ne-am prezentat la şedinţele de Consiliu Judeţean, nu îi înţeleg acum de ce fac aceeaşi greşeală. Dar discuţia este cu totul şi cu totul alta. Consilierii judeţeni din Opoziţie beneficiază de un tratament din partea executivului şi a majorităţii, pe care noi nu l-am avut vreodată. Deşi algoritmul politic era clar, Opoziţia de atunci nu a beneficiat nici măcar de o poziţie de conducere în cadrul comisiilor de specialitate, darmite de poziţii în consilii de administraţie, neretribuite, aşa cum beneficiază domniilor lor. Au o preşedinţie de comisii, beneficiază de o treime din poziţiile în consiliile de administraţie, şi de un tratament de colaborare”, şi-a argumentat opinia deputatul bistriţean.
Acesta a menţionat că social-democraţii au lipsit de la şedinţe doar atunci când erau convocaţi cu o jumătate de oră înainte, când nu aveau documentele pentru studio sau când nu au fost de acord cu anumite proiecte de hotărâre.
“Am văzuit acum, în schimb, că domnul Ioan OLtean i-a chemat la masă pe consilierii judeţenei exact atunci când ara programată şedinţa de Consiliul Judeţean. Am văzut şi motivarea lor, din punctual meu d evedere, puerilă. Spuneau că nu sunt de acord cu mărirea taxelor şi impozitelor făcute de Guvernul USL, în condiţiile în care pe ordinea de zi erau proiecte cu impozite şi taxe care rămân la nivelul din 2012. Se plângeau d ebugetul din 2013 alocat judeţului, sunt curios dacă l-au citit. (…)”, a menţionat Suciu.
Parlamentarul USL a spus că cel puţin două proiecte trebuiau adoptate în regim de urgenţă, atât cooperarea cu judeţul Kassel la un proiect european, cât şi aprobarea contractului de operare a depozitului de la Tărpiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5