Firme de dezmembrări auto, din Sângeorz Băi, cercetate de poliţişti pentru poluare cu deşeuri periculoase
Prevenirea și combaterea activităților ilicite, rezultate din operațiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz, în atenția polițiștilor de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.
Astfel, în perioada 21-25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Bistrița-Năsăud au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite, rezultate din operațiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.
"În perioada menționată, au fost efectuate 8 controale la agenți economici care au ca obiect de activitate dezmembrarea autovehiculelor, de pe raza județului. Cu această ocazie, au fost constatate 15 infracțiuni, dintre care 10 conform OUG 195/2005, privind protecția mediului și 5 infracțiuni la Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor. De asemenea, ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, respectiv 2 la OUG 36/2005 și 3 ca urmare a încălcării prevederilor Legii 12/1990", se aratăîn comunicatul IPJ BN.
***
La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate de dezmembrări auto, cu sediul social în orașul Sângeorz-Băi, a poluat prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri (ulei uzat) și substanţe periculoase. De asemenea, polițiștii împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu au constatat faptul că reprezentantul societății în cauză nu ar fi luat măsuri de eliminare totală a deșeurilor rezultate din activitatea de dezmembrare auto.
Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de ”poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.
"La aceeași dată, cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o altă societate comercială, cu același domeniu de activitate, reprezentată de un bărbat de 34 ani, din Sângeorz-Băi, ar fi poluat prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unei cantități de circa 80 kg de deşeuri periculoase, respectiv acumulatori auto. De asemenea, reprezentantul acesteia nu a luat măsuri de eliminare totală a deșeurilor periculoase, rezultate din activitatea de dezmembrare auto. Și în acest caz, cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal", menţionează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, în comunicatil remis redacţiei.
Citiţi şi:
- Peste 300 de sute de tone de deșeuri, ridicate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase
- Cepari: Dosar penal pentru administratorul unei firme ce vindea iebicide expirate
- Poliţiştii şi comisarii de mediu, într-o acţiune comună la Bistriţa. Cercetări pentru neeliminarea totală a substanţelor periculoase
- Polițiștii bistrițeni au indisponibilizat 5 tone și 4500 de litri de substanțe periculoase
- O familie din Tureac, cercetată pentru lipsire de libertate! O persoană cu handicap era ţinută închisă! Armă deţinută ilegal de tată! Băiatul conducea băut şi fără permis
Adaugă comentariu nou