Acestea sunt cele mai interesante cărți noi pe care ar trebui să le aveți și voi acasă

Indiferent dacă sunteți obligați să vă petreceți timpul în casă sau dacă plecați în concediu, o carte poate deveni o soluție de a alunga monotonia sau de a vă petrece timpul într-un mod util. Nimic nu se compară cu o lectură interesantă și descoperirea unei povești impresionate, fie ea de dragoste, întâmplare desprinsă din fapte reale sau o ficțiune.

Pentru a evita situația de a încerca diverse cărți care riscă să nu vă fie pe plac, vă oferim un top cu cele mai bune cărți noi. Nu uitați că puteți achiziționa cărți bune la prețuri accesibile folosind vouchere reducere, cum ar fi voucher Carturesti.

„Underland”„ de Robert Macfarlane

Cea mai recentă „serie” neoficială de cărți despre relația umanității cu fenomenele naturale, semnată MacFarlane este o incursiune spirituală, care detaliază multe moduri în care oamenii au creat legăturile cu lumea de sub suprafața Pământului, pornind de la picturile rupestre din munți, la catacombele cenușii de sub cele mai vechi orașe și până la minele atât de adânci încât oamenii de știință pot asculta respirația universului.

Câștigătoare al premiului Wainwright Golden Beer Book din 2019, un premiu acordat în Marea Britanie pentru cărți despre natură, cartea Underland este o adevărată capodoperă a naturalismului, una care te va face să venerezi lumea în care trăiești.

„The Tenth Muse” (A zecea muză) de Catherine Chung

„The Tenth Muse”  este de departe cea mai frustrantă carte a anului 2019, bazată pe nedreptățile cu care protagonista romanului, matematicianul Katherine, se confruntă în lunga și impresionanta ei viața. Dar tocmai aceste întâmplări fac ca romanul Chung să fie al naibii de bun. Katherine face față acestor situații, devenind în cele din urmă un nume respectat în comunitatea matematicienilor.

Este posibil să vorbim despre cea mai bună melodramă pe care ați citit-o vreodată, impregnată de discuții accesibile cititorilor despre teoriile și descoperirile matematice (unele reale, altele nu). „The Tenth Muse” prezintă povestea din perspectiva lui Katherine, ajunsă la finalul vieții și reflectând la o viață plină de mistere genealogice și descoperire de sine care duc la întâlniri identitare, episoade sexiste și rasiste (Katherine este pe jumătate chineză).

Pur și simplu, aceasta este o poveste despre o femeie care face față tuturor greutăților cu care se pot confrunta femeile.

„Poartă-ți plugul peste oasele morților” de Olga Tokarczuk

         În 2019, au fost acordate două premii Nobel pentru literatură; unul a fost oferit unui austriac considerat un admirator al lui Slobodan Milosevic şi un „negaţionist" al crimelor din timpul războaielor din fosta Iugoslavie, iar celălalt unei romanciere poloneze contestate de politicienii de dreapta din țara ei pentru că combate naționalismul polonez. Aceasta din urmă este Olga Tokarczuk.

         Olga Tokarczuk a câștigat în 2018 Premiul Man Booker International pentru romanul „Rătăcitorii”. „Poartă-ți plugul peste oasele morților” este un roman scris într-o manieră polițistă, la limita dintre thriller și basm, care pune întrebări dure despre natura umană și contractul social. O astfel de carte nu apare prea des.

         Într-un cătun de la graniţa Poloniei cu Cehia, unde trăiesc aproape izolaţi de lume un grup de localnici şi cîţiva proprietari ai unor case de vacanţă, au loc o serie de crime. Victimele se dovedesc a fi vînători pasionaţi, iar dacă e să ascultăm opinia bătrînei doamne Duszejko, a cărei voce spune întreaga poveste, animalele sălbatice nu sînt tocmai străine de crime.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5