Ioan Turc: Săptămâna viitoare vom avea deja situația fiecărui lot de teren eligibil pentru a deveni parcare!

Primarul Ioan Turc a avut, alături specialiști, o discuție aplicată și apoi o vizită în teren cu privire la problematica pistelor de cicliști, a parcărilor insuficiente, dar și a vechiului drum de centură, care trebuie reabilitat indiferent de o eventuală arteră ocolitoare ce ar urma să fie construită.
"Având în vedere implementarea proiectelor urbane Linia Verde și Reabilitarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, sunt necesare soluții rapide, cu identificarea terenurilor ce pot fi transformate în parcări, de preferat pe structură metalică, datorită montării sau demontării facile. Inclusiv locațiile unor vechi puncte termice sunt luate în calcul, ele fiind spații dezafectate care ocupă zone din proximitatea locuințelor neavând nicio utilitate publică.
Se va urgenta începerea demersurilor menite să ofere o alternativă la desființarea unui număr mare de parcări, iar săptămâna viitoare vom avea deja situația fiecărui lot de teren eligibil pentru a deveni parcare", explică primarul Bistriţei.

 

Comentarii

14/02/21 16:27
Remus

Nimic espre amenajarea acelei parcări supraetajate in locul centralei termice situate pe str. Bistricioarei, din spatele Hotelului Bistrita, menită să serveasca zona Centrului Civic din jurul Prefecturii, se tot vorbeste de foarte multă vreme. Inca din 2013, se punea problema demolării centralei termice, astfel inc să se deschidă o arteră de circulatie cu intrare din str. Bistricioarei prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu, in lungul căreia intr-o primă etapă să fie amenajate parcări de suprafată pentru institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul , Camera de Comert si Industrie,etc. Apoi, dupa identificarea surselor de finantare sa fie construite parcări supraetajate care să rezolve definitiv această problemă.
De asemenea, in Piata Mihai Eminescu din Bistrita unde urma sa fie construită Casa de Cultură Sindicatelor , un complex cultural care prevedea: o sală de spectacole cu 825 de locuri și o scena de mari dimensiuni adaptabilă teatrului italian sau elisabetan, o sală modernă de balet, precum si alte săli pentru diverse activități de club, pentru pictură și sculptură, bibliotecă, cine-club și expoziții, un teatru și un cinematograf în aer liber, era proiectată si o grădină suspendată în suprafață de 7000 mp prevăzută cu parcare interioara.
Chiar dacă in prezent perspectiva clădirii fostei Case de cultură a sindicatelor de a deveni un “Mall Cultural” sunt compromise, măcar grădina suspendată în suprafață de 7000 mp cât și parcare de sub aceasta ar putea fi amenajate conform proiectului initial, asigurând un număr sporit de locuri de parcare fată de situatia actuală, dar si o noua infatisare pentru Piața Mihai Eminescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5