Primarul Paul Știr: Tăul Căianului vreau să fie transformat într-o zonă de agrement! Parc de aventură, fără betoane!
Primarul Paul Știr susține că viziunea de viitor privind dezvoltarea comunei Căianu Mic cuprinde și latura de dezvoltare a infrastructurii turistice.
"Tăul Căianului, lacul Cetățele, este un tău foarte vechi, un luciu de apă frumos. Timpul și-a pus amprenta asupra lui. Ce ne dorim să facem acolo - pentru că acest obiectiv este un simbol pentru localitatea Căianu Mare, comuna Căianu Mic – este încărcat și cu multă emoție, cu multe legende. Pe marginea acestui tău circulă foarte multe povești frumoase. Bătrânii locului ne-au povestit multe lucruri frumoase și interesante despre ce era Tăul Căianului în trecut. Noi nu vrem ca acest obiectiv să moară în sălbăticie, ne dorim punerea lui în valoare. Discutăm de ceva timp pe marginea acestui subiect, am demarat un studiu de oportunitate. Ne dorim realizarea unui studiu de fezabilitate anul acesta. Ne dorim amenajarea unor locuri de agrement acolo.
Tăul Căianului vreau să fie transformat într-o zonă de agrement pentru locuitorii comunei Căianu Mic, pentru locuitorii Văii Țibleșului și pentru toți cei interesați care vor săajungă la noi. Îmi doresc amenajarea unui parc de aventură, decolmatarea tăului. Ne dorim să păstrăm acest obiectiv la standardele naturale. Nu intenționăm să intervenim cu betoane, cu lucrări care ar putea duce la degradarea și pierderea specificului său natural", a declarat primarul Paul Știr.
Potrivit acestuia, se spune că lacul Cetățele ar fi unul fără fund, foarte-foarte adânc. "Se spune că în urmă cu foarte mulți ani ar fi trăit Fata Pădurii …Oamenii locului vorbesc foarte frumos despre acest obiectiv și cred că ar fipăcat ca totul să se năruiască acolo. Nu va fi ușor, problema este identificarea sursei de finanțare, dar cred că Bunul Dumnezeu ne va ajuta și ne va îndrepta spre direcția potrivită.
Mi-aș fi dorit să ne ocupăm mai demult de Tăul Căianului, dar în administrația sunt priorități – drumuri, asfaltări, școli, grădinițe, cămine cultural, iluminat public. Cred că a venit timpul să ne ocupăm și de această latură a turismului. Dorim să sincronizăm cu acest obiectiv și tradițiile și meșteșugurile locale, din Căianu Mic, Căianu Mare și vorbesc de vechea activitate – voștinăritul, de vechiul obicei agrar – Înstruțatul Boului, la Dobric avem o meserie foarte veche - marochinăria – care se practică și astăzi, mai ales pentru hamuri. Vrem ca toate aceste lucruri să le adunăm la un loc, să creăm ceva frumos și reprezentativ pentru comuna noastră", a explicat Paul Știr.
Citiţi şi:
- Paul Știr: Punem în valoare "Lacul Căianului”! Urmează amenajarea unui parc de aventură!
- Căienarii s-au îmbrăcat de sărbătoare. S-a filmat un documentar despre Tăul Căianului şi legendele locului. Valea Ţibleşului va avea cea mai frumoasă staţiune a judeţului?
- Primarul Paul Știr: Am pus bazele unui parteneriat cu Băile Figa! Dezvoltarea zonei Tăul Căianului este o certitudine
- Paul Ştir: Comuna Căianu Mic, inclusă în circuitul naţional al turismului cultural. „Înstruţatul boului” şi Tăul Cetăţele, printre atracţii
- Primarul Paul Știr: Încă o reușită pentru Căianu Mic! Asfaltăm 8,7 km de drumuri, unim comunitatea!
Comentarii
Mai degraba intr-o " zona unde sa braconeze caienarii " ... cu plasele... in perioada de prohibitie ... ( poate ca ) .
Adaugă comentariu nou