Președintele Radu Moldovan: Continuă modernizarea drumului județean care leagă Satu Nou de Cușma (DJ 172G)

Continuăm lucrările pentru modernizarea drumului județean care leagă Satu Nou de Cușma (DJ172G). O investiție realizată prin fonduri europene, care odată finalizată va avea o garanție de 6 ani jumătate și care va lega prin drumuri bune, zona turistică ce duce spre Dealul Negru, de restul județului. Continuăm să ne ținem de cuvânt și de muncă!, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Este vorba despre un tronson de 6,7 kilometri, între Cuşma şi Satu Nou. Sursa de finanţare este Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea contractului este de 16.713.978 lei, aproximativ 3, 5 milioane euro. Durata contractului este de 28 luni, din care 2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 24 luni execuția lucrărilor. Perioada de garanție este de 78 de luni, mai exact 6 ani și jumătate.

În urma procedurii de achiziţie publică, contractul a fost adjudecat de asocierea SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL (lider de asociere- lucrările de execuție) și SC SOMEȘ TOP GRUP SRL (asociat- servicii de proiectare și asistență tehnică).

Lucrările vor viza un sistem rutier pe partea carosabilă și benzi de încadrare, sistem rutier pe drumurile laterale și stații de autobuz, amenajarea a 29 de drumuri laterale (aproximativ 4 m lățime și 25 m lungime), sistem rutier pe acostamente (10 cm strat de balast și 20 cm strat de piatră spartă), rigole ranforsate, rigole de acostament, șanțuri naturale, refacerea și decolmatarea podețelor existente, lucrări de consolidare (ziduri de sprijin și fundații), semnalizare rutieră, indicatoare rutiere.

Comentarii

05/08/21 16:49
Radu

Localitatea Cuşma a devenit celebră prin domeniul de vânatoare de la Dealul Negru unde se află cea mai mare concentrare de urşi bruni, din Europa si probabil din lume. In perioada comunistă Nicolae Ceauşescu venea la vânătoare la Cuşma de 3-4 ori pe an, in special după construirea cabanei de la Dealul Negru, formată din două corpuri de clădire legate intre ele de un culoar acoperit şi închis. Lângă cabană , la cca 300 de metri au fost amenajate 3 piste pentru elicoptere. Drumul până la cabană nu a fost asfaltat, iar mijloacele auto erau interzise pentru a nu stresa animalele din zonă. In prezent cabana se află în proprietatea Romsilva, fiind frecventată de oameni politici ai judeţului, pasionati de vânătoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5