Se poate şi altfel! Gata cu „Fondul clasei”, la Grădiniţa Trenuleţul Veseliei! Rechizite pentru toţi cei 240 de copilaşi!
Grădiniţa cu Program Prelungit „Trenuleţul Veseliei” a găsit formula prin care nicio grupă să nu mai adune acel „Fond” pentru achiziţionarea de rechizite, pentru hârtie igienică, săpun, şerveţele, hârtie, cartuş toner şi alte cele.
Teoretic, este interzisă colectarea de fonduri în interiorul unităţilor de învăţământ. Practic, mai ales în grădiniţe şi la învăţământul primar, se adună, pentru că ai nevoie de creioane, acuarele, plastilină, hârtie creponată, cartoane colorate, forfecuţe, lipici. Şi lista ar putea continua mult şi bine. Statul nu ţi le dă, deci cineva trebuie să plătească.
Directorul GPP Trenuleţul Veseliei, Ana-Maria Boca, ne-a dezvăluit cum a gândit soluţia pentru a nu mai apela la banii părinţilor. „În primul rând, vreau să vă spun din capul locului, pentru materiale de igienă, sunt alocate fonduri de la bugetul local. La nivelul grădiniţei, după ce am preluat mandatul de director, am făcut toate demersurile pentru înfiinţarea Asociaţia de Părinţi. Asociaţia, reprezentată legal de domnul Ilie Cotîrlea, a reuşit, în timp record, să se mobilizeze şi să se pună în slujba educaţiei, urmărind interesul copilului. Astfel, au fost adunate fonduri fie prin sponsorizări de la firme – şi aş dori să mulţumesc pe această cale SC Tudor SRL pentru cele două sponsorizări cu rechizite şi materiale didactice - fie prin donaţii de la persoane fizice, fie prin direcţionarea a 3,5% din impozitul anual datorat pentru susţinerea unei entităţi. În urma dialogului pe care l-am avut, am stabilit ca toate grupele să transmită un necesar de rechizite, au fost centralizate şi le-am achiziţionat. Normal, fiind cumpărate cantităţi mari, au fost obţinute şi reduceri consistente”, ne-a explicat directorul Ana-Maria Boca.
La Grădiniţa cu Program Prelungit Trenuleţul Veseliei, în cele 9 grupe, sunt înscrişi 240 de preşcolari. Pentru unii părinţi, aceste sume reprezentau o povară financiară.
Oricum, bani au mai rămas în contul Asociaţiei şi pentru alte cheltuieli sau evenimente ale GPP Trenuleţul Veseliei.
E un model de bună practică care poate fi urmat şi de alte unităţi şcolare, dovada faptului că „se poate şi altfel”, însă e nevoie de mai multă implicare din partea echipei manageriale a fiecărei unităţii de învăţământ.
Citiţi şi:
- Aranjamente pascale, confecționate de mânuțele fermecate ale preșcolarilor de la Trenulețul Veseliei, dăruite partenerilor grădiniței
- 3 R-Redu! Reciclează! Reutilizează! –proiect educativ al Grădiniței cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” Bistrița
- Proiectul "Reciclăm şi ne jucăm!", la final. Concurs de jucării şi obiecte decorative din materiale reciclabile, paradă eco, cântece şi veselie la GPP "Trenuleţul veseliei"
- Din dragoste, pentru doamna educatoare Marinela Clapa! După 42 de ani în slujba învățământului, și-a încheiat cariera didactică la GPP "Trenulețul Veseliei"
- Ziua Mondială a Apei, marcată la Gradiniţa,,Trenuleţul Veseliei” Bistrita
Adaugă comentariu nou