Proiectul "Reciclăm şi ne jucăm!", la final. Concurs de jucării şi obiecte decorative din materiale reciclabile, paradă eco, cântece şi veselie la GPP "Trenuleţul veseliei"

Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” a finalizat proiectul „Reciclăm şi ne jucăm”, coordonat de directorul Ana-Maria Boca şi echipa formată din Daniela Morariu şi Dana Silaghi, cu finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2022, în baza Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.  

În activităţile derulate în perioada 15 mai - 30 noiembrie au fost implicaţi toţi cei 243 de copii din Grădiniţa cu Program Prelungit „Trenuleţul veseliei”, alături de cadre didactice şi de părinţi.

În proximitatea Zilei Mediului, cei mici au vizionat un material video prin care le-a fost prezentată situaţia alarmantă creată de nepăsarea oamenilor cu privire la fenomenul de poluare. Pe toată durata proiectului, preşcolarii au fost implicaţi într-un program de reciclare selectivă, atât în familie cât şi la grădiniţă. Ulterior, au învățat să recicleze deșeurile din plastic şi carton și să le transforme în lucruri utile - în obiecte decorative, jucării, mobilier de grădină.

Evenimentul festiv de azi a inclus concursul de creativitate „Ce pot face două mâini dibace”, o paradă Eco a personajelor în costume realizate din materiale reciclabile, la care şi-au dat concursul copiii din grupa „Fluturaşii” (coordonaţi de Marinela Clapa şi Florina Roman) şi un program artistic susţinut de preşcolarii din grupa „Ştrumfii” (pregătiţi de Fănica Măricuţă şi Maria Moldovan).

Comisia de jurizare a fost formată din: preşedinte – prof. dr. Doina Macarie, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Bistriţa; membri: prof. Emiliana Chira – inspector şcolar pentru educaţie timpurie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, prof. Cristina-Maria Hangea – Compartimentul resurse, informare, documentare, consultanţă, profesor metodist al Casei Corpului Didactic al judeţului Bistriţa-Năsăud, prof. dr. Diana-Cristina Morar – director al Palatului Copiilor Bistriţa, prof. Georgeta-Ioana Mireşan – consilier şcolar la Grădiniţa cu Program Prelungit „Trenuleţul Veseliei” Bistriţa.

         Concursul a cuprins trei secţiuni – Jucării, Obiecte decorative, Artă din nimicuri – fiind acordate premii şi menţiuni. De altfel, toţi copiii sunt câştigători, astfel că fiecare preşcolar a primit diplomă, dulciuri, dar şi cărţi pentru premianţi.

„Vă transmit un mesaj de apreciere din partea inspectorului şcolar general Cristian Nicula. Considerăm că acest proiect reprezintă un dublu câştig. Copiii au înţeles rolul lor în protejarea mediului, în reciclarea selectivă, în timp ce părinţii au petrecut un timp de calitate alături de copiii lor”, a declarat prof. dr.  Doina Macarie, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Bistriţa.

         „După o perioadă grea în context pandemic, acest an şcolar îl dedicăm parteneriatului dintre grădiniţă şi familie dintr-o altă perspectivă. Părinţii trebuie să conştientizeze faptul că sunt parteneri reali ai unităţilor de învăţământ, iar acest parteneriat nu trebuie să fie unul formal, ci unul de conţinut, pentru că este în interesul şi în folosul copilului. Proiectul „Reciclăm şi ne jucăm” şi-a îndeplinit obiectivul de a forma o conduită corectă şi prietenoasă faţă de mediu, de a determina de simţ civic”, a spus prof. Emiliana Chira – inspector şcolar pentru educaţie timpurie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„Prin implementarea acestui proiect, cadrele didactice din grădiniță își doresc să tragă un semnal de alarmă cu privire la gradul ridicat de poluare a mediului înconjurător și, totodată, să-i responsabilizeze pe copii, învățându-i cum pot refolosi plasticul și cartonul, care îmbolnăvesc zilnic pământul, înfrumusețând curtea grădiniței cu obiecte confecționate din materiale reciclabile.

Ne dorim ca acești copii, care trec prin grădinița noastră, să aibă parte de o educație aleasă, să le stimulăm respectul față de mediul înconjurător, motiv pentru care ne străduim, atât profesori cât și părinți, să ne implicăm activ în soluționarea problemelor de mediu și să promovăm ecologia în rândul preșcolarilor”, a declarat directorul Ana-Maria Boca.

 

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5