Trei zile de sărbătoare în oraşul-–staţiune Sângeorz-Băi. Ionică Moldovan, Cetăţean de Onoare

Timp de trei zile, oraşul-staţiune Sângeorz-Băi a fost în sărbătoare. Prima zi a fost dedicată prichindeilor, suprizele fiind aduse de Trupa de teatru pentru copii „Alexandru Misiuga” care a prezentat, în coordonarea lui Adrian Ioan Pop, piesa de teatru „Pinocchio”. Minnie şi Mickey Mouse, caravana Arlechino şi o mini-discotecă i-au încântat pe cei mai mici locuitori ai oraşului.

A doua zi a fost dedicată muzicii uşoare, pe scenă evoluând Jokers Family, Antonia Jarda, Diana Porca, Iarba Fiarelor, dar şi DJ Jonnessey&Aner. Nu au lipsit elevii Şcolii Populare de Arte Bistriţa, alături de prof. Loredana Bălaş fiind prezente Laura Gergeş, Emanuela Călina, Ariana Junel, Traiana Ogâgău, Livia Mihăilă şi Daniela Şorecău, prezentator Cătălin Petri.

Ziua de duminică a fost dedicată muzicii populare, câteva mii de oameni fiind prezenţi la scena din staţiune, la evenimentul prezentat de Menuţ Maximinian. Şcoala Populară de Arte Bistriţa, coordonată de Cristina Bălan, a fost prezentă pe scenă cu Samira Andreea Bor, Oana Ilie, Andreea Raţiu, Alexandra Ustini, Cristina Violeta Encean, Ruxandra Mihuţ, Oana Ilie, Andreea Raţiu, Andreea Ursachi. Tot de la Şcoala de Arte a fost prezentă clasa externă de fluiere, coordonată de Ioan Şorecău (Roberto Pop, Daniel Algeorge, Dudu Şteopoaie).
Dintre invitaţii ce au cântat amintim şi pe Cornelia Bodescu, prof. Mihaela Todică Gherasim, Roberta Rebrişorean, Silviu Avram.

Ansamblul „Păuniţa” din Sângeorz-Băi, coordonat de Florin Hodoroga, a prezentat, sub conducerea muzicală a lui Dan Poleac, în coregrafia lui Maxim Petri, suite de dansuri din Câmpia Transilvaniei şi Oaş, iar solistele vocale Emanuela Călina, Livia Mihăilă şi Amalia Ţuţuruga au interpretat frumoase melodii populare.

Un moment aparte a fost acela în care primarul Călin Bota, alături de managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, Alexandru Pugna, şi managerul Centrului Cultural "Iustin Sohorca" - Florin Hodoroga, dar şi de consilierii locali, au anunţat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare, după ce de curând a fost distins cu titlul de Tezaur Uman Viu de către Ministerul Culturii, ceteraşului Ionică Moldovan, coordonatorul, ani de zile, al Tarafului „Păuniţa” din Sângeorz- Băi.

La sărbătoarea sângeorzenilor au fost prezenţi şi deputatul Diana Morar, deputatul Bogdan Ivan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Camelia Tabără, subprefectul Ioan Zăgrean, secretarul de stat Terente Ciui, comisarul şef adjunct Stelian Dolha, consilierii judeţeni Cristian Cârlig şi Florin Moldovan.

Trupa de Teatru Nescris „Constantin Iugan” a prezentat piesa „Surpriza vieţii”. Renumita trupă din comuna Şanţ a fost coordonată de Sofia Ceciuleac, iar în componenţă i-a avut pe Dorel Timiş, Maria Boanchiş, Lucreţia Bouţan şi Viorica Farcaş.

Ansamblul folcloric „Dorna Dorului” a prezentat suite de dansuri din Bucovina, în coordonarea Lăcrimioarei Groza, iar grupul „La fântâna satului” din Şieu Măgheruş, coordonat de Camelia Paşca, din care fac parte Emanuela Lăcătuş, Dumitru Paşca, Duţu Maier, Constantin Peter, Ancuţa Bîrte, Ovidiu Varian, a venit cu piese din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Un punct aparte l-a constituit prezenţa Coralei bărbăteşti Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului care, sub bagheta arhidiaconului Ion Iulian Dumitru, în cămăşi populare năsăudene, a prezentat cântece religioase, dar şi istorice, apreciate de spectatori.

Programul a continuat cu Ansamblul profesionist „Mureşul”, dirijor Zoli Bambo, coregraf Florin Cergheli, însoţit de director adjunct Todor Ţogorean, care a venit cu suite de jocuri din Idicel, Mureş şi Chimitelnic, dar şi cu solistele vocale Teodora Ţogorean, Dorina Oprea, Dorina Grad, Marian Neag, Maria Sântean Fagura şi Leontina Pop.

Un punct mult aşteptat, fiind aplaudat la scenă deschisă pe toată evoluţia, a fost acela în care Cristian Pomohaci s-a aflat în mijlocul sângeorzenilor. Pe parcursul evoluţiei sale, a invitat pe scenă şi pe meşterul Floarea Cosmi de la Runc, prezentă la târgul din staţiune, timp de trei zile, cu opinci, pe primarul Cătălin Bota, pe fostul primar Traian Ogâgău, aplaudat la rândul lui de sângeorzeni. Câteva mii de oameni veniţi de pe toată Valea Someşului au cântat alături de artist.

Programul s-a încheiat cu ansamblurile folclorice „Balada” din Bistriţa şi „Cetina” din Lunca Ilvei, cu suite de dansuri în coregrafia lui Ioan Simionca, coordonarea artistică fiind semnată de Bianca Simionca.

A fost încă o ediţie de sărbătoare în care atât sângeorzenii, cât şi turiştii aflaţi în staţiune, s-au bucurat de clipe deosebite, într-un program gândit de primarul Cătălin Bota, managerul Centrului Cultural "Iustin Sohorca" - Florin Hodoroga, Primăria şi Consiliul Local Sângeorz-Băi, totul culminând cu focul de artificii care a luminat bolta oraşului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5