Conferința finală a proiectului „Promoting social inclusion through access to outdoor education”

În perioada martie 2022-ianuarie 2023, Casa Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud a implementat proiectul „Promoting social inclusion through access to outdoor education”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor.

Scopul acestui proiect a fost de a veni în întâmpinarea cadrelor didactice, de a găsi metode și instrumente inovative prin care să dezvolte conexiuni între elevii provenind din medii sociale, economice, culturale și educaționale diferite, dar și să creeze medii de învățare incluzive atât în școală, cât și outdoor.

În acest sens, s-au derulat activități de formare a unui grup de 6 experți educaționali în cadrul cursurilor „Teacher as Change Agent” din Oslo, Norvegia si „Smart Teachers Play More” din Reykjavik, Islanda. Ulterior, la nivel local, s-au desfășurat: workshopul „Educația outdoor-primul pas spre educația incluzivă”, simpozionul internațional „Teachers as change agents for more inclusive schools” și cursul „Educația outdoor, primul pas spre educația incluzivă”. La aceste activități de formare au participat peste 250 de cadre didactice care au dezvoltat cunoștințe și competențe relevante și care au contribuit la realizarea produselor finale ale proiectului, Ghidul de lucrări „Inovarea în educație pentru școli mai incluzive” și Ghidul de bune practici „Promovarea incluziunii sociale prin accesul la educație outdoor”. Acestea vor putea fi consultate la secțiunea Proiecte de pe site-ul https://www.ccdbn.ro/.

Finalul acestui proiect de succes a fost marcat printr-o conferință organizată luni, 30.01.2023, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, eveniment ce a reunit inspectori școlari, directori, consilieri școlari și cadre didactice. Îmbinând metode formale și nonformale, au fost prezentate activitățile de formare desfășurate la nivel internațional și local, rezultatele finale ale proiectului, feedbackul experților educaționali implicați, precum și recomandări pentru activități viitoare.

 

Prof. metodist Hangea Cristina -Maria

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5