Cum să transformi aleile grădinilor în piese decorative? Top 6 moduri distractive

Amenajarea gradinii presupune rabdare, efort constant si mai ales, atentie la detalii. Este important sa-ti pui amprenta inclusiv asupra detaliilor, deoarece acestea compun gradina potrivita felului tau de a trai. Daca pana acum ai considerat ca aleile gradinilor sunt simple cai de acces, in realitate aceste portiuni influenteaza mult estetica spatiului exterior.  

Aleile de gradina, amenajari spectaculoase fara implicarea specialistilor

Te-ai gandit vreodata ca poti oferi aleilor o estetica impresionanta, diferita de ceea ce ai vazut pana acum in cataloagele de design? Pune-ti la lucru imaginatia, aduna cateva materiale din gospodarie si vezi ce iese! 

  • Trandafiri tip copacei pentru un cadru de poveste

 Trandafirii sunt piesele-cheie in proiectele de amenajare ale gradinilor. Trandafirii au o frumusete clasica si un parfum inconfundabil. Rar intalnesti gradini din care sa lipseasca unicii trandafirii. Iar daca totusi exista, cu greu ti-ai putea imagina cum arata. Pentru designul aleilor, trandafirii copacei au puterea de a transforma o banala gradina intr-un spatiu rafinat. Alege sa instalezi o bancuta pe alee, de preferat intr-un loc insorit si decoreaz-o cu cateva perne moi si o patura colorata. 

  • Lumini multicolore pentru plimbari romantice

 De asemenea, poti amplifica farmecul plimbarilor nocturne cu ajutorul unor ghirlande luminoase multicolore. Imbinarea florilor si a luminilor colorate transforma orice alee banala intr-un pasaj spectaculos. Poti opta fie pentru ghirlande cu beculete, fie pentru felinare, lumanari si alte surse individuale de lumina. 

  • Ghivece si jardiniere din piese de uz casnic

 Cosurile sau ghivecele cu plante curgatoare te vor incanta prin culoare si parfum oricand alegi sa faci o plimbare tihnita pe aleile gradinii.  

Ofera-i decorului o tusa personala cu ajutorul ghivecelor hand-made. Astfel, foloseste cateva cauciucuri vopsite in culorile tale preferate si daruieste-le o destinatie cu totul noua: suporturi pentru flori.  

 Daca poti, incearca sa gasesti un trunchi de copac pe care sa-l transformi apoi in element decorativ. Scobeste-l si creaza apoi jardiniere interesante in care sa imbini flori multicolore. 

La capitolul ghivece si jardiniere mai pot fi incluse si urmatoarele elemente: o cada veche din fonta, o roaba, un carucior, un car vechi sau o bicicleta veche. Ce au in comun toate aceste piese? Pot fi cu succes utilizate pe post de jardiniere sau suporturi pentru flori, precum petunii, muscate curgatoare, trandafiri si alte specii de flori care pot fi instalate pe marginea aleilor.  

  • O gradina in miniatura

 Poti obtine o mini-gradina chiar...in gradina pe care deja o ai. Amplaseaza langa alee o roata divizata in sectiuni egale unde sa plantezi flori din toata paleta cromatica. Rezultatul va fi cu siguranta remarcat de catre oaspeti si totodata, un confort vizual pentru tine. 

  • Pergola cu trandafiri cataratori

 Daca doresti sa duci designul gradinii tale la un nivel superior, atunci nu uita de celebra pergola. O poti decora cu plante agatatoare, legume sau cu celebrii trandafiri agatatori de pe Verdena.ro care cuceresc prin florile bogate, cromatica puternica si parfumul inconfundabil. 

  • Dale create din elemente naturale 

 Daca gradina respecta stilul rustic de amenajare, atunci poti personaliza aleile cu ajutorul unor dale create din piatra de rau si bustean „taiat felii”. Acestea trebuie sa primeasca tratament care sa previna alunecarea si intruziunea parazitilor. 

 Potecile sunt parti integrante din designul gradinii, deci nu trebuie tratate drept simple cai de conexiune intre locuinta si exterior. Asadar, ai doua optiuni la care sa apelezi pentru a improspata aspectul aleilor din gradina ta: fie beneficiezi de implicarea designerilor, fie iti pui singur amprena si realizezi un proiect fara termen de comparatie. 

Sursa foto: unsplash.com 

 

 


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5